12 Aralık 2013 Perşembe

Alt Liglerin 30 Yaş Sınırı

Uzun süre önce yarım yamalak duyduğum ama sonrasında "yanlış anlamışımdır" diye pas geçtiğim bi' durumun, bugün acı bi' gerçek olarak öğrenmiş olmanın verdiği hislerle yazıyorum, ona göre.

Alt liglere getirilen saçma sapan 30 yaş üstü yaş sınırı. Affedersiniz de canım TFF'nin canım beyin takımı elemanları siz İstinye de personelinize 1000 yaşına kadar yaşasa 1000 yaşına kadar tonlarca maaş verecek durumdayken 30 yaşını doldurmuş insanların ekmeğini ellerinden alma hakkını nereden buluyorsunuz?

Bu hakkı size kim veriyor arkadaş? Peki bu adamlar 30 yaşına kadar emek verdikleri işten ayrılınca ne yapacaklar? Zaten 3 kuruş para kazanıyorlar, biri çıksın desin ki şu işi yaparlar, bu olabilir, şu da iyi vs. biri çıksın söylesin bilelim, bilsinler. Bu işe bi' ayar çekilmeli hatta ne ayarı anasını satıyım ya, adam oynayabildiği yere kadar oynasın kime ne? En fazla takımın hocası istemezse gönderir, sana n'oluyo be? "Yeter Demirören" deyince kızıyorsun, sızlanıyorsun, kızarıyorsun hem de dev ekranda kızarıyorsun canlı yayında kızarıp bozarıyorsun. Ama ne yapıyorum da bana "yeter" deniliyor diye hiç bakmıyorsun.

Hayretler içinde kalabilirsiniz, şok geçirebilirsiniz ama durun sakin olun. Bu beyin fırtınası sonucu ortaya çıkan kararı Demirören almamış. Şimdi dağılabilirsiniz.

Durun! Almamış ama düzeltme de yapmamış. O zaman, "yeter demirören" =)

Acaba hangi akla hizmet böyle bi' karar alındı. 30 yaşına gelmiş ama 3. ligde bile oynayamayan adamlar diye mi bakılıyor? Eğer böyle bi' kafa varsa o kafanın içine tüküreyim. 30 küsür yaşında GS, FB, BJK de mahalle maçında akşam kadroya yazmayacağın adamlar milyon dolarlar içinde her gün bi' mankenle gününü gün ederken iyi güzel oluyor, 30 ve üzeri yaşındaki garibim evine ekmek götürmek için zor şartlarda kıçını yırtarken mi kötü oluyor?

Sizin adaletinizi bilmem ne yapayım? Where is adalet? diye dalga geçenler var sağda solda. This is Adalet amk. This is Sparta. Birisi milyonların önünde Sparta Prag'ı Sparta da yeneceğiz diye beyanat veriyor, sonra en okkalısından malı götürüyor, öteki günde 1 paket sigara içiyor, bi' diğeri yanındaki adama pas vermekten aciz her maç yuhalanıyor vs. vs. Lan, yine dellendim bak.

30 yaşından sonra minimum 4-5 sene daha oynayıp, adam gibi hak ederek emeğinin karşılığını almak varken bu insanları çaresizliğe yönlendirmek kimsenin hakkı olamaz. İşçi, işveren, insan hakları, iş kanunu falan yok mu, yok mu bu işi bi' dalga dümeni?

Ve araştırdım baktım ki bu karar alınalı 5 yıl olmuş ve ben daha yeni karalama yapıyorum. Yazık lan adamlara, hem yazık hem ayıp. Ve bu işin nedeni de genç oyuncuların önünü açmakmış. Kayışın koptuğu yer. Bu arada bana da hem oha hem çüş, 5 yıl olmuş daha yeni ağlanıyorum.

Şimdi şöyle düşünün. Elinizde mükemmel yetenekli bi' çocuk var. 19-20 yaşlarında ya da 17-18 falan. Sonuçta genç kavramı herkes için farklı, örneğin genç Semih vardı 28 yaşında, her neyse. Bu mükemmel yetenekli olduğunu sandığımız genç vatandaş 30 yaşından gün almış ve hala 3. liglerde oynayan sıradan bi' emekçiden formayı alıp sahaya çıkamıyor. O zaman biz ne yapıyoruz? Hemen bi' kural getiriyoruz ve 30 yaş üstüne yasak koyuyoruz ki kendini yetenekli sanan ve bizimde yetenekli diye aldandığımız adamı kadroya alıyoruz. Aaaaa, bak ne güzel işe yaradı bu plan dimi?

Bu örümcek kafalılar, nato kafa nato mermerler azalarak bitmediği sürece biz daha çok dünya kupalarını televizyondan izleriz, kimse merak etmesin. Lan 17-18-19-20 yaşında ve çok yetenekli bi' adam varsa o zaten yürür gider, onu kimse tutamaz. Sen neyin peşindesin kimin önünü açıp, kimin önünü kapatıyorsun? Kime hizmet ediyorsunuz kardeşim siz, bu ne rezillik bu ne düşünememezlik, komiksiniz komik.

Bu adamların hakkı verilmeli hemde yeni sezonun başlaması beklenmeden hemen yarın karar alınıp gereği yapılmalı. İnsanların ekmeği ile kimse oynamamalı gerekirse bu işe siyaset bile karışabilir. Zaten karışmadığı ne kaldı ki buna karışsın da en azından bi' işe yarar.

Ha, unutmadan federasyon eğer genç oyuncularını ve onların oynadıkları yetiştikleri alt yapıları bu kadar önemsiyorsa 6 ayda 1 alt yaş kategorilerinin milli takım hocalarını kulüp takımlarına göndermez. Önce o koltuğu doldurun sonra kimsenin ekmeği ile oynamanıza gerek kalmaz, hadi anam bekleme yapmayın icraat yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder