25 Aralık 2013 Çarşamba

Batalla:Bataja

İlk geldiği gün transferin okuyan spiker Batalla olarak anons geçmiştir yani "L" harflerini Lüleburgazın "Leğsi" gibi okuyarak telaffuz etmiştir. Sonra ispanya'ya şampiyonlar ligi deplasmanı yapmış bir kaç kendini bilmezin katkılarıyla telaffuz "Bataya" olarak revizyona uğramıştır. En sonunda fark etmeden yapılan halk oylaması ile Arjantinli yıldızın ona göre soyadı bize göre adı kokocu Daum ile anlaşamayıp rest çeken "Bataja" olarak kayıtlara geçmiştir. Adam koskoca Daum'a resti çekti gitti. Helal olsun mu demeli yoksa taraftarı ve takımı yarı yolda bıraktığı için ayıp etti mi demeli bilemiyorum. Biraz haklı biraz haksız. Daum kim ki?

                                                                "biz hayal edelim, sen gerçekleştir Batalla"

Son 2 sezon Süper lig istatistiği 28 gol 28 asist olan, Anadolu'dan 2. şampiyon çıkmasında ilk geldiği sezon oynadığı oyun ve 12 gole direkt etki ederek gösterdiği performans ile Bursa tarihine geçmiş birinin bi' anda silinip atılması tam da bizim spor kültürümüze yakışır bi' davranış oldu. Tebrikler, darısı nicelerine.

Zamanında Hakan Şükür'e Bülent Korkmaz'a Galatasaray da ayrılış sürecinde yapılanlar, hatta daha önceki yıllarda Aykut ve Oğuz'un paket gibi kapı önüne konulması, heykeli dikilen adam Alex de Souza'nın mevsimin ortasında evine gönderilmesi vs. vs.

Bizim tek bildiğimiz Zanetti, Totti, Gerard, Maldini gibi adamları övmek onları yüceltmek..Böyle devam.

Bursaspor 4 tam, 10 da 2 sezonda 147 lig maçı oynamış ve Bataja bunların 142'sinde sahaya çıkarak %96 gibi istikrar yüzdesi oluşturmuş.

147 lig maçında rakip filelere 222 gol atma beceresi gösteren Bursaspor takımında 222 golün 90 tanesine direkt etki eden adam yine Bataja, 42 gol 48 asist. Gol yükünün %40 'ına denk geliyor.

29 yaşındaki Bataja nereye gitmeli? 

Tabi ki ilk akla gelen yerler Rusya, Katar gibi ülkeler. Ama Türkiye liginde bu kadar istikrarlı oynayan ve oyuna etki edebilen bi' adamı kim kaçırmak ister?

Mesela düne kadar kontrat imzalamak için yanıp tutuşulan ama bugün itibariyle ipleri koparmış kafaca bırak bu işleri devlet su işleri kıvamına gelmiş Fernandes yerine Beşiktaş Bataja ile devre arası kadroyu takviye yapsa 2. yarı arada ki fark belli olmaz mı?

Jaja ile arkası bayındır baraj diye film çeken ama gişede hüsrana uğramasına rağmen kasasında milyonları olan Kayserispor. Bataja'ya para verebilecek takımların başında geliyor. Prosinecki devre arası dayanamayıp gitmezse 2. yarı kendisi için kim kurtarıcı olacak dersen, al sana Bataja derim. Adam da laga luga yok, gol var asist var. Doğal olarak bu sana yol su elektrik yerine puan ve puanlar olarak geliyor.

Kasımpaşa'nın Özer Hurmacı artı para teklif ettiği söyleniyor ama Oscar Scarione gibi bi' adamları varken Bataja'nın gelmesi Kasımpaşa bütçesi için lüks olur. Ha, illa ayakkabı kutumda birikmiş milyonlarım var transfer yaparım diyorsanız başka yerlerinizi yamamotolayın.

1 maç var, 3 maç arazi modunda futbol yaşantısı sürdüren sana göre Adrian bana Mierzejevski adlı hayal kırıklığının yerinde Bataja ve önünde Ocak'ta patlayacak golcüyü düşünün. Şimdi gözlerinizi açabilirsiniz. Trabzon bambaşka bi' takım olur. İleri gitmekte zorlanan deplasmanlarda ezilip büzülen, Onur'un ağzının içine bileğinin gücüne güvenen takım o zaman nasıl değişir bi' hayal edin.

Tamam uzatmıyorum..

Son olarak Bataja'yı gidip izleme zahmetine girerek ülke futbolunun bu yeteneği izlemesine sebebiyet veren, "sabırsa sabır bizde kaya gibi" diyen "adam gibi adam" Ertuğrul Sağlam'ın Eskişehir'i Bataja ile pik yapmaz diyen aklını peynir ekmekle yemiştir. Jorquera şu an için o bölgede oynuyor ama kiralık, 25 yaşında ve bonservisi Genoa da olan bi' adam için sezon sonu satın alması zor olabilir.

Açıkçası Bataja'yı istemeyecek takım yoktur. Yarın Sneijder gitsin, Galatasaray bile devreye girer. Zaten bunu duyan Fenerbahçe girmezse ayıp eder. Beşiktaş zaten girmek zorunda en çok onun ihtiyacı var.

Herkes ister ama Bursa ne kadar bonservis ister, Bataja'nın yıllık maaşı falan kolay değil.

Büyükler dışında Kayserispor ve Eskişehirspor böyle bi' hamle yapabilir. Bu ikisi dışında ayakkabı kutusu olan takım var mı bilemiyorum. Varsa bi' sürpriz olabilir. Ayakkabı kutusundan bağımsız olarak, Antepte yönetim değişecek diye söylenti var yeni gelecek yönetim transfer bombası olarak Bataja'yı alsın mesela fena mı olur? Sergen'den sonra şehir zaten havaya girdi, iyice coşar gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder