14 Aralık 2013 Cumartesi

Katalunya Olmazsa...

İspanya milli takımının omurgası, beyni, iç organları, kolu bacağı, eli ayağı, kalbi..
Kim mi? Pique, Alba, Xavi, İniesta, Busquets, Fabregas, Pedro

Geriye kalan kulak, burun, boğaz, ortopedi, patoloji, nöroloji, üroloji ıvır zıvır..
Kim mi? Casillas, Ramos, Alonso, Cazorla, Silva, Villa, Torres

Katalunya'nın İspanya'dan ayrılmak istemesi İspanya'da gündemin konularından biri. İşin siyasi boyutu bize ağır gelir. Bizi ilgilendiren tarafı Katalunya ayrılırsa, Barcelona'da ki Katalan futbolcular ve Barcelona takımının durumu ne olur?

Katalanlar

Valdes, Alba, Pique, Bartra, Muniesa, Puyol, Montoya, Roberto, Busquets, Xavi, İniesta, Fabregas, Pedro, Deulofeu ve Tello sadece Barcelona kontratlı olanlar. Ayrıca Krkic, Cuenca, Jese, Romeu da diğer takımlarda oynayan katalan futbolculardan göze çarpan isimler. Eğer Katalan futbolcular artık İspanya milli takımında oynamayız derlerse İspanya milli takımının kupalara koymuş olduğu hegomonya sistemsel olarak çökmüş olur.

Katalunya kadrosuna baktığın zaman golcü konusunda sıkıntıları olduğu göze çarpan bi' eksi olarak duruyor. Tabi bunu Deulofeu'yu sahte 9 numara olarak al aşağı edebilirler mi, evet olabilir denenir. Olmazsa Fabregas var zaten bu işi hali hazırda yapıyor. Sonuçta ortaya çıkan Katalunya kadrosu şu şekilde oluyor.


Peki ya Katalanların terk ettiği İspanya milli takımında durumlar ne alemde olacak? Artık pas oyunu bitecek, tiki taka the end. Artık daha güce dayalı, gazla çalışan 90ların İspanyası tekrar dünyaya gelecek ve bize nostalji yaşatacak. Bakarsın Hierro, Mendieta, Guardiola, Alfonso falan çıkıp geliverir, belli mi olur? Tabi o kadar değişmez. Cazorla, Silva, Alonso gibi orta saha adamları varken ters düz olmalarına imkan yok ama gözler hep Xavi, İniesta ikilisinin rakibin başını döndüren, sabrını taşıran ve hayran bırakan yüksek pas yüzdesini arayacak. İşte yeni yüzü ile İspanya milli takımı..


İki takımı karşılaştırdığında tam bi' Barcelona-Real Madrid benzerliğinin içinde buluyorsun kendini. Tek eksikleri Messi ve Ronaldo gibi. Katalanların tamamı Barcelonalı, İspanyollar ise Real Madrid'i andıran 4-2-3-1'in keskin hatları olan temsilcisi gibi oluyorlar. Burada Torres yerine Negredo da olur, Cazorla yerine Villa'yı atabilirsin senin keyfine kalmış.

La Liga ve Barcelona Hatta Premier Lig

Katalunya'nın İspanya devletinden ayrılması durumunda Barcelona'nın La Liga da mücadele etmesinin bi' anlamı kalmayacak. Peki Barcelona hangi ligde oynayacak? Gönlümüzden geçen tabi ki Premier Lig. Bundesliga plase. Premier Lig de Barcelona'yı izlemek inanılmaz bi' tecrübe olur, olmalı da zaten. Sıktı artık La Liga. Premier Lig diyoruz ama Avrupa Süper Ligi muhabbetleri o zaman daha çok konuşulmaya başlanacaktır ki o vakit enteresan tecrübelerle karşılabiliriz.

Son olarak da NTVSPOR ve SMART platformu artık Barcelona'nın olmadığı bi' ligi kime hangi paraya pazarlarsınız bilemem. Bu işten Real Madrid bile zarar görür bu da işin ayrı güzelliği. Beter olsunlar ayrı konu. Atletico yürüsün gitsin. Arda'nın vurduğu Casillas'ın yumurtladığı olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder