6 Aralık 2013 Cuma

Fethiye, İnegöl, Buca, Balıkesir hatta Antep Belediye

Türkiye Kupasının bi' önceki esprisi Fenerbahçe'nin en son milattan önce kupayı kazanmasıydı. Her sene bi' makara dönüyordu ama Aykut Kocaman makaraya çomağını sokarak kupanın ülke çapındaki ilgi durumunu ilişkisi yok olarak değiştirmesine neden oldu. Sonra kupayı bi' daha ne gören oldu ne de soran...

Ta ki geçen Salı Galatasaray'ın Antep Belediye önünde hem de kendi evinde ıkına ıkına penaltılarda turu geçmesi ve peşine Kadıköy'de 106 yıldır yenilmeyen Fethiye'nin rekor denemesine kadar... İşte o an kupaya olan ilgi arttı. Fenerbahçe'nin 30 yıllık hasreti bitirmesiyle ilgi alaka kesilen kupa, bugün herkes için çok önemli konuma geldi ya da gelir gibi yapıldı.

Şimdi bütün büyük takımlar ve onların yandaş medyacıları büyüklerin daha doğrusu reytingi tavan yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu turlarda elenmelerini başka başka nedenlere bağlamaya çalışıyorlar. Hatta bu durumun bi' daha kesinlikle tekrarlamaması için ne yaparız diye kara düşünüp sağda solda saçma sapan çareler arıyorlar. Mesela her sene bu ikisi final oynasa hayat bayram olsa falan...

Tabi şimdi A Haber ve Atv  kadrosu ilk cuma namazında bi' araya gelip, Galatasaray kupada finale gitsin diye dua edecekler çıkışta cinci hocaya gidecekler, mevlid falan da okutabilirler ama fayda etmeyebilir. Çünkü medya dünyası sporun bu sürprizlerle dolu güzelliğini hiçbir zaman sevmez. Ama sürprizlerde medyayı hiç sevmez, medyanın haberi yok. Mesela Bursaspor şampiyon olduğunda Fenerlileri geçtim, cinnet geçiren Gaassaraylı Beştaşlı medyacılar olduğunu kimse inkar edemez, biz biliyoruz.

Bursaya böyle yapanlar bugün Bucaya, Fethiyeye, İnegöle, Balıkesire neler yaparlar neler...

Reytingi düşük Beşiktaş maçını izliyoruz, ismi lazım olmayan yorumcu "Bucanın bilmem kaç numarasına dikkat edilmeli" gibisinden bi' cümle sarf etmiş. Spiker de bunu canlı yayında bize söylüyor. Ama söylerken sanki BjkTV yayınındayız, öyle bi' mistik hava var. Ha sonra n'oldu, Buca koydu şampiyonluk geldi. Yorumcu ile spiker hala dikkat etmeye devam ediyorlar.


Turu geçen ve geçemeyenlere gelecek olursak. Antep Belediye takımı turu geçebilir miydi, evet uzatmada bi' fırsat geldi değerlendiremediler. Penaltı da yine o fırsat kaçtı. Oyun olarak pek iç açıcı değillerdi. Ama mücadele dersen yırtındılar, yırttılar ama olmadı.

İnegölü izleme fırsatımız olmadı ama Sergen'in dediğine göre kupa maçlarına oyuncuları konsantre etmek zor oluyormuş. Bu lafa kendisi gibi cevap vermek istiyorum, "geçelim bu hikayeleri"..

Balıkesir takımı PTT liginde zaten sezonun flaş takımı hücum hattı abuk sabuk değişik fantastik isimlerle dolu yani Trabzon'un hele ki Erciyes ve Eskişehir maçlarında Onur'u ile 6 puan aldığını düşünürsek Zeki ile Balıkesir'e yenilmesi çok çok normal tartışması bile olmaz. Balıkesirspor'lu Muhammet Reis de bi' harika dostum..

Fethiyespor için söylenecek söz yok, balık malık sonuçta 107 yıl diye gırgıriye yapıyorlar daha ne olacak?

Son olarak Buca takımı bunlar içinde en adam akıllı ve topu bilen adamlardan oluşan, top oynayan oynatan isimlerin bi' arada olduğu bi' kadro. Yani hangisi en az şaşırttı dersen reytingsiz beşiktaşın mağlubiyeti derim.

Kupanın kura formatına gelecek olursak oraya 1-2 bi' şeyler sıkıştırmak gerekiyor. Amatör takımların katıldığı ön eleme turu ile kupa formatı başlıyor.1, 2 ve 3. turdan sonra avrupa kupalarına katılan takımlar son 32 takım içine kalmış şekilde kupaya başlıyorlar. Bu neyin kafası bilmiyorum ama bence saçma. İstediğin kupaya katılabilirsin, istersen uzay şampiyonlar liginde FC Gora ile maçın olsun bu diğer takımları hiç ilgilendirmez. Ha, 1. turdan mı başlasın hayır başlamasın. Ama 4. tura kadar da kıyak çekilmesin.


Bu işin oluru 3. turda 64 takım varken kuraya girmek. En azından daha enteresan eşleşmeler ortaya çıkabilir o zaman kupaya daha fazla ilgi olabilir. Bugünkü sahte ilgi gerçeğe dönüşebilir.

Ayrıca 32 takım kala kuraya girip, bu yetmezmiş gibi 16 takımın saçma sapan bi' şekilde seri başı olması da hiç komik değil. Madem son 32 den giriyorsunuz bari takım kayırmaca yapmayın. Bırakın 4. turda Fener-Gaaassaray eşleşsin ne olacak yani.

Son olarak da en baştan sonuna kadar kura çekimi yapılıp kim kimi yenerse kimle eşleşiyor, maçlar hangi tarihte nerede kimin sahasında, final hangi statta belli olursa her şey daha şık olur. Ha, sizin gibi yöneticilere bu yakışır mı dersen, bence yakışmaz ama yine de denemekte fayda var.

Balıkesir finale kadar yürüsün, Muhammet Reis UEFA Avrupa Liginde boy göstersin diyecem de adamın dünya umurunda değil ama 14 maçta 8 golü var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder