2 Nisan 2012 Pazartesi

Bana Düşenleri Söyle, Sana Düşmanını Söyleyeyim


düşman demişken konudan bağımsız kadın düşmanı reklamlarda var #fatalerror


2003-2004 sezonu malum Beşiktaşın 11 puan öndeyken şampiyonluğu Fenere kaptırdığı sezon olarak hafızalarda yer almış, "futbol her zaman futbol değildir" sözünün fiili örneklerinin yaşandığı en unutulmaz 5 sezon içinde kendine yer bulmuş ve tarihin tozlu raflarında yerini almıştır.

2003-2004 sezonu, malum Beşiktaş'ın 11 puan öndeyken şampiyonluğu Fenere kaptırdığı sezon olarak hafızalarda yer almış, "futbol her zaman futbol değildir" sözünün fiili örneklerinin yaşandığı en unutulmaz 5 sezon içinde kendine yer bulmuş ve tarihin o meşhur tozlu raflarında yerini almıştır.

İşte o günden bugüne uzanan Bursa-Beşiktaş düşmanlığı, üzerinden 8 sene geçmiş olmasına rağmen giderek daha iğrenç bi' hal alarak devam ediyor. Hem de Bursaspor bu savaşta yanında Ankaragücü'nü de aldı ve Beşiktaşlıların deyimiyle gücüne güç katarak bu uğurda neler yapabileceğini bi' marifetmiş gibi gösterdi. 

Tabi o sezon neler yaşandı da bunlar böyle düşman oldu birbirlerine onu da ufak bi' flashback ile belirtelim. Evet, ekran pusulaşır ve dış ses anlatmaya başlar.
"11 puan öndeyken Fenerbahçeye geçilip şampiyonluk umudu kalmayan Beşiktaş, ligin son 2 haftasında önce İnönü de Sebatspora 2-0 yenilmiştir. Ardından hakkında inanılmaz dedikoduların bulunduğu Rizespor deplasmanına gidecektir. Rizespor için tek yol Beşiktaşı yenmek ve kümede kalmaktır. Bursaspor ise Sebat ve Rize'den birini geçip ligde kalmak istemektedir.Sebatın bi' hafta önce İnönüde Beşiktaşı yenmesi ümitleri o yönde bitirmiştir. Ama Ankaragücü ile gelen dostluk nedeniyle son hafta Ankaragücünün Sebattan alacağı tek puan bile Bursayı kurtaracaktır. Diğer ihtimal ise Rizenin Beşiktaş karşısında kaybedeceği olası 1 puan bile Bursaya yetmektedir. Ama her iki ihtimal de olmaz ve Bursa küme düşme rekoru olan 40 puanla lige veda eder."

İşte Bursanın kendince haklı gördüğü olaylar bu şekilde gelişir. Beşiktaşın İnönüde SebataRizede Rizespora maçı satması-Bursaya göre satış, Beşiktaşa göre top yuvarlak- artık savaşın başladığının bi' işaretidir. Ayrıca o sene son hafta oynanan Sebat-Ankaragücü maçı için de çok enteresan ağzı açık bırakacak iddialar var ya hadi neyse.

Şimdi aradan geçen 8 sene ve yine aynı yemek yanına biraz da meze ile birlikte ısıtılıp, kuru kuru içkisiz bi' şekilde önümüze konulmaya çalışılıyor. Beşiktaş içerde Samsuna kaybetti ve son hafta Kadıköyde Fenerbahçe deplasmanına çıkacak olan Antalyasporu ateşin içine attı. Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, maç 0-0 ve daha hiçbir pozisyon yaşanmamışken Quaresma'nın soldan tüm defansı yerden yere vurup bakkallardan, kasaplara gezdirdiği hareketlerinin sonunda kendi sol ayağının mükemmel müdahalesi ile atamadığı bi' pozisyon var ki off offf. Atsa var ya Samsun o an yıkılır, maç handikapa giderdi. Neyse biz gelelim, işin bizi heyecanlandıracak kısamına. Şimdi filmin senaryosu çok basit, tahmin edemeyenlerin için anlatıyorum.

Senaryo da tek değişiklik final sahnesinde Beşiktaş yerine Fenerin olması. Onun dışında, figüranlar aynı toplama merkezinden toplanmış isimleri farklı kişilerden oluşuyor. Eğer son hafta Fener Antalyayı yener, Samsunda Sivası yenerse, Antalyaspor Beşiktaşın Samsuna yenilmesi nedeniyle küme düşmüş olacak. Tabi ki bugüne kadar aklın neredeydi, yumurta-tavuk-kapı muhabbeti çok rahat gider şu anda. Ama onlar öyle düşünmeyecek, direk Beşiktaş maçı Samsuna satmış olacak. Ama şöyle de bi' durum var. Fener Antalyaya kaybeder, Samsun yine Sivası yenerse, bu sefer Samsunlular diyecek ki Fener Antalyaya maçı sattı. Buyur buradan yok. Neresinden tutarsa elinde kalıyor. Bi' de fener şike olaylarının tam ortasında, Beşiktaş tam götü zor yırttım derken olaylar olaylar...

Gönlümden geçen; Ömer Çatkıç, Ali Turan, Deniz Barış, Doğa Kaya vs. iğrenç futbol fakirlerini kadrosunda bulunduran, kalecisinin her maçtan zaman geçirme amacıyla 15 dakika çaldığı, oyuncularının önde olduğu maçlarda yere yatıp ölü numaraları ile en az 5 dakika çaldığı, hücum etmekten yoksun, stadı kötü bla  bla bla Antalyanın küme düşmesidir.

Açıkçası Ankaragücü'nün küme düştüğü bi' yerde Samsun veya Antalya küme düşmüş çok da önemli değil. Ankaragücü lan bu !!

Şimdi dağılabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder