23 Nisan 2012 Pazartesi

İsyeeeaaannnnn

Ayakları düzgün, dili dışarda, tersi ters, ama Hakan Şükür kurbanı olan golcülerimizden // Dean Saunders

Do you remember panpa?

1996 da ki Türkiye Kupası - bu arada kaç yıl oldu? - finalinde Ali Sami Yen de ki ilk maçta Saunders'ın attığı penaltı golünü, maçın gidişatını kaçırdığımız golleri, Tugay'ı, Van Gobbeli ve o şekilde 1-0 bittiğini o gün daha 9,75 yaşında olmama rağmen bugün gibi hatırlıyorum. Rövanşta da Saunders'ın 110 küsürüncü dakika da attığı enfes ayak üstü dışı arasına oturan topun üst direğin altına çarpıp bam diye ağlarla buluşmasına istinaden, Souness'ın sahanın ortasına bayrağı diktiği anı anlatmama gerek yok. Bu olay futbol adına Gaassaray-Fener ateşini benim için yakan anlardan sadece biri. O sezonun devamında Ali Sami Yen de 0-4 yenildiğimiz maç ise saklamaya gerek yok nefretin kıvılcımlarını ateşleyen maçtır.

Kin ve Nefret Yalan Yok

Kimse demesin bende nefret yok diye, çünkü o filmin sezon finali çoktan yayınlandı, yeni sezon bile bitiyor. Fenerli ya da Gaassaraylıysan bu nefret hep seninle yaşıyor, yaşayacak. Şimdi dünkü maçtan sonra Fenerden nefret etmeme gibi bi' şey söz konusu olabilir mi? İmkansız. Son hafta Kadıköy de fenere koyup şampiyon olunca nefret edilmemek mümkün mü? Bizim Stefano'nun dediği gibi impossible, it's not possible ama yazıldığı gibi okuman lazım, bi' italyan gibi, sicilyalı bi' deliğanlı gibi..

İşte 96' da ki kupa finalinde bayrağı Kadıköy'e diktiğimiz günden beri gelen bi' nefret duygusu var. Diyorum ya hangimiz de yok anasını satıyım. Al işte dün yenildik ve nefret varyasyonlarına bir yenisini daha ekledim. Akıl almaz bi' oyun ailece, mahallece, damat alayıyla hücum anlayışı, bam bam şutlar, kanat bindirmeleri, araya oynamalar, çizgiye inip dışa kesmeler, hava topları, cart curt, vırt, zırt, bırt, cırt ama bakıyorsun ne diyorlar: Koyduk mu?

Gel de delirme, isyan etme. Neden girmez bu toplar, top Volkan'ın kalesine arkadaş neden? 6-0 yenildiğimiz maçta da aynısı olmuştu, Johnson'un frikikten attığı golle 0-1 yenildiğimiz maçta da aynısı olmuştu. Halbuki 5 puan öndeyiz, maç 1-1 olmuş çekil geriye neyine saldırıyorsun boşver amk ya, fener gelsin gelebiliyorsa ama yok grandepuntosun ya...

Amorti

Ama günün güzel tesellisi şu şekilde gelişti. Çarşamba Chelsea, cumartesi Madrid, dün Fener yeter arkadaş nedir bu çektiğimiz diye muhabbet ederken -buraya dikkat- koskocaaa Barcelona ile Gaassarayı aynı kefeye koyduğumu fark ettim ve hiçbir fenerli de sesini çıkarmadı. Kabul edin olum artık!!

Sonuç olarak, Bekir abinin "isyan etmenin faydası yok kaderin böyle, eğ başını usul usul yürü şimdi" tezinden yola çıkarsak lafı dallandırıp budaklandırmanın mı derler ne derler bilmem ama ağlanıp sızlanmanın kimseye faydası yok.  

Düşündüm de canavar gibi top oynadık, inşallah şu play-off saçmalığının sonuna kadar kalan 4 maçta aynen topu oynarız. Sonuçta papaz-pilav diye bi' söz var. O da olmazsa Fener yine koyar geçer, nabalım amk. Bizim de UEFA kupamız var, bi' de şöyle bi' kaç dize var yan yana gelmiş, ortam şenlenmiş...

Biz alıştık Avrupa'da kupa almaya,
Sıra sende ibne Kanarya,
Bulgaristan'da yayla kupası varmış,
İbne Fener için bi' alkış...

İşte nefret insanı nasıl oluyor, neler yazdırıp, nasıl saçmalatıyor görüyorsun. Yapacak bi' şey yok, Kadıköy de koymadan rahat yok, yenilirsek de ilk olmayacak nasılsa dfjgdlkjgdhdlkjhgl #fatalerror

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder