22 Nisan 2012 Pazar

El Pompastico

Dün akşam ki büyük sürprizden sonra vatan toprağında tüm gözler bu akşam oynanacak Gaassaray-Fener maçına çevrildi. Sonuçta bu akşam da geçecek ondan sonra gözler neye çevrilecek asıl önemli konu o. Benim için fener maçının ardından önemli olan Juventus-Roma maçı var ki o da dünkü Barca-Madrid maçından daha önemli. Sonuçta herkesin barcayı madridi tuttuğu yerde bizde Juventus' luyuz, unutmamalı ki, bi' zamanlar ne Ronaldo ne Messi ne de Sabri vardı, sadece Del Piero vardı. Ama bugün de var. 1993' ten beri 10 numara sırtında sene olmuş 2012 hala çıkarmadı yazın bi' kenara hatta asın duvara.

Neyse ne, aylık öğüt verme töreninin ardından geçelim pazar gününün pompa istasyonlarına ve istasyondaki derbilere, notlara vırta zırta cırtaaa..

Sade bi' sporsever için günlük fantastik programı şu şekilde oluşuyor;

14:30 Manu-Everton
16:00 Efes-Fener
19:00 El Pompastico
21:45 Juventus-Roma feat Behzat Ç.
Aslan da aslan olmuş, iyi çalışıyor bizim bebeler(galatasaray.org)

Play-off' un nasıl bi' saçmalık olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti, kimseyi bu saçmalıktan vazgeçiremedik diyenler için geçen hafta İnönü de yaşananlar büyük fırsattı. Zaten peşine de hemen yayına girip biz ne demiştik muhabbeti yaptılar. Bende aynı fikirdeyim, play-off ne lan? Şimdi bu saçmalığın daniskası olayın bu gece patlak vereceği güne geldik. Bu akşam Ali Sami Yen' de feneri yendiğimiz an play-off'un da bi' amacı kalmayacak. Bugün getirip kupayı verseler iyi olur. Diyelim ki yenemedik, berabere ya da fener yendi. Olabilir olmayacak bi' şey değil, yıllardır yeniyoruz hatta daha fazla yeniliyoruz farkındayız. Neyse ne. Son maçta kadıköy de biz kupayı kaldırırken olabilecekleri gözünün önüne getirebilen, getirmeye götü yiyen, cesaret edebilen var mı? 

Bugün maç için berabere bitmez diyorum. Dün nasıl madrid yenecek, yensin lan dediysem bugünde imkanı yok berabere bitmez diyorum. Fener de pisliklerin pisliği Emre'nin cezalı olması kötü, Selçuk ve Cristian ikilisi Melo-Selçuk karşısında tutunamaz. Aykut kanatlarda Caner-Topuz ile başlayacak bu Fenerin artı hanelerinden. Ama savunmada hacı Bekir ve önünde oynayan Selçuk Şahin'i düşününce bi' mavi ekran gelmiyor değil. Gaassaray için değişen bi' şey yok. Sadece Emre Çolak mı Riera mı diye bi' ? var. Geri kalan herkes tamam. Bana kalırsa kim oynamalı?  Geçen hafta Riera iyiydi, Emre sezon boyunca ortalama bi' oyun oynadı. Yani çok fark etmeyeceğini, hafta içi idman durumuna göre oynatırdım heralde. Yok lan yok Riera iyidir. Gönül ister ki şu Yekta iyileşsin solda Engin sağda Yekta olsun sonra ver fanı gitsin.

Derken, bugünkü maçın dünkü El Clasico rezilliğinden sonra şahane olacağından eminim. Neden rezillik dedim? Sen eğer 100 küsür gol atmış bi' Real Madrid takımıysan ve lidersen, oraya çıkıp takır takır topunu oynayacaksın, öyle kazanacaksın. Daha maçın 5 dakikasından Ömer Çatkıç staylası ile koskoca Casillası yere yatırıp vakit kazanıyorsan, bana söyleyecek tek söz bırakırsın: "Bravo Antalyaspor, bravo Ömer Çatkıç, bravo Ali Turan, bravo Tita

Bu akşam sahada mükemmel bi' oyun olmasa bile tansiyonu, atmosferi, koreografisi, küfürleşmesi yeter be panpa. Haa sonunda yeneriz, yeniliriz ama berabere kalmayız orası ayrı konu. Ama bizim El Clasicomuz bu arkadaş, EL POMPASTİCO

İki büyük gerçek efsane ve Totti'nin sikine soktuğu Juventus flaması 

32 maç geçti, kaldı 6 maç. Sırada Roma var. 1 puan önündeyiz Milan'ın. Fikstüre bakarsan Milan'ın işi rahat, bizim Roma, Lazio diye giden bi' kuyruk ile maçlarımız var. Zor gözükse de Conte'nin çılgın 3-5-2 ve 3-4-3 fantezileri ile oyuncuların kazanma arzuları birleştiğinde ortaya enfes oyunlar çıkıyor. Ki kazanma arzusu demişken, 1973 doğumlu Alessandro Del Piero'nun, 1993' ten beri ömrünü geçirdiği kulüpte kazanmadık tek bi' kupa bile bırakmamış olmasına rağmen 39 yaşında bile vahşi bi' kazanma arzusu varsa, hala 80' de oyuna girip maç kurtarabilecek gücü varsa o takıma ve bu adama herkes saygı duyacak. Sezon sonunda o Milan'lılar gelecek Del Piero'nun taşşağı öpecekler arkadaş.

Bu gol kupada ki Roma maçından darısı bu akşama, grazie Del Piero

Tabi Roma da ben geleyim Juventus Arenaya, Juventus bi' güzel koysun diye gelmeyecek Torino' ya. Onlarda CL için kastırıyorlar Lazio, Napoli ve Udinese ile onun peşinden koşuyorlar. Ama kalmış 6 hafta maç Torino' da eksik yok, Conte çılgın, Del Piero hala azgın, Vidal-Marchiso-Pirlo rakibe göre çok üstün alırız abiler sorun çıkmaz. 1-0 ya da 2-0 bizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder