9 Nisan 2012 Pazartesi

Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası


Sonunda o beş para etmez totoş ligimiz bitti ve play-off'umuza kavuştuk. Nasıl sevinçliyiz, nasıl mesuduz, nasıl Kakayız, benzemayız, ronaldoyuz sanırsın real madridiz. 34 haftalık gereksiz vakit kaybından sonra, gerçek oyunun sahneleceği zamandayız. Mahalle arasında ayıp olur lan diye, oynatılan sütten çocuklar artık halı saha maçlarında olmayacak ve kıran kırana kırdıran kırdırana bi' yarış yaşanacak desem de sen bu cümleye fazla takılma. Böyle bi' şey olmayacak, yani olmayabilir. Nasıl mı? İlk 2 hafta Bjk ve Fb galibiyetleri ile şampiyonluğu ilan edebiliriz de o yüzden olmayacak diyorum. Biz bi' şeyi biliyoruz da konuşuyoruz, Feridun Bitir stayla panpa...
Şampiyon olup oyunu bitiren takımın, bu hatunu kurtarmak için doğru olan kapıyı seçip anahtarı bulması gerekecek

Her zaman ki sek girişlerimden birini yaptım. Keyfim yerinde az önce çok güldük. İnşallah başımıza bi' iş gelmez. Bak burada Türk aile kültürünü stayladım. İşte play-off mutluluğu diye ben buna derim ya. Nasıl bi' bahar havasıdır panpa, bak bugünkü toplantı ertelenmiş, yarın ki eğitim 1 gün aksayacakmış, hafta sonu İnönüdeyiz, yine Fener-Trabzon gerginliği bizi bekliyor. Futbol güzel yaa, kavga-dövüşe ne gerek var. Bak federasyon ne güzel 6 hafta peşpeşe 12 derbi oynatıyor daha ne istiyoruz. Sorarlar adama Allahtan daha ne istersin be pis kerahat diye !! RFEF ve UEFA ortaklığı ile ayda 4 kere Barca-Real maçı oynanır kimsenin sesi çıkmaz, garibim TFF 6 haftada güneşin tam batmaya hazır olduğu güzelim serinlikte 12 tane derbi oynatınca auuuuuuvvvv..Bugün stayla günü Hasan Şaş'ı da andık.

Ve pollyanna ölmüştür.

Lan sezon boyunca kas kendini 9 puan farkla ligi lider bitir, İnönü deplasmanı dışında 33 maçın tamamında tüm maçlarda tüm rakipleri eze eze top oyna, üstüne basa basa yen, tam sevinecekken aaaaa durun siz evlenemezsiniz kardeşsiniz tribinin tam ortasında yediğin lokma boğazında kalsın...

Sonra play-off adında bi' uydurma var. Böl puanları ikiye ki heyecan gelsin. Tansiyon artsın, ekonomi canlansın, millet bi' 6 hafta birbirine kaysın sonunda kazanan lig tv olsun. Böyle bi' dünya yok. Bu durum Matuzalem diye bi' ülke kurulsa orada bile olmaz lan. Hatta bak bizim metin amcanın METONYA'sında yapılmaz bu adama. Şimdi korktunuz olum, boşuna ağlamayın diyenleri görüyorum. Bak bak bi' de saklanıyor, öteki de pis pis sırıtıyor. Ne korkacağız arkadaş.

Hepsini geçtim. 2 haftadır büyük bi' merakla beklediğim play-off maçları kuralarının ardından iyice sardım TFF'ye fena giydirdim bugün. 

Şimdi panpalar. Dünyanın neresinde olursan ol, hangi ülke ilinin sınırında olursan ol, ne olursan ol yine gel demiş Mevlana ol eğer ki play-off son maça kalırsa virgül, son maç normal sezonu 1. sırada bitiren takımın evindeki final maçı ile belirlenir. Yani örnekleyim hemen, for ekzampıl; NBA'de 7 maçlık seride 3'er galibiyet alındığı takdirde son maç Los Angeles da Staples Center da oynanır, çünkü Lakersdan başka büyük yoktur ulan. Şaka bi' yana Lakers parantez içinde "normal sezon 1.si" olduğu için 7. maç staples da oynanır ki ligi lider bitirenin bi' mükafatı bi' avantajı bi' bi' bi' bi' işte daha da anlamadıysan...

Ama bizim TFF naptı, saçma sapan bi' şekilde son maçta Kadıköy de Fenerbahçe-Galatasaray oynayacak dedi. Böyle de kasti hareket yapılmaz. Tam gole giderken, arkadan formanın suyunu çıkarır gibi sündüre sündüre çekilip penaltıya sebebiyet verilmez. Bi' de diyorsunuz ki federasyon size çalışıyor, bizi sevmiyor, o kadar laf atıyoruz hiç pas vermiyor, yoksa evli mi lan bu falan diye ortalığı kırıp geçiriyorsunuz. 

Dolayısıyla Lig TV'nin gönlü olsun diye bunların yapıldığını da bilmiyoruz sanmayın. Hepsinden haberimiz var. Bugünkü fikstürün bile dünden belli olduğunu, biletixe konu hakkında bilgi verildiğini, yayın akışının ingiltere ligini de yayınlayan lig tv ile çakışmamasına titizlik gösterildiğini, bu lig tvcilerin bilmem ne hepsinden haberimiz var.

Bi' de bana şirkette soruyorlar engincim, süper final de deplasman yasağı uygulaması  neden kalkmıyor? Doğrudur efendim haklısınız, bende o görüşteyim ama aklımızı başımıza alıp düşündüğümüzde federasyonun buna izin vermesini imkansız görüyorum. Neden mi? Çünkü, Trabzon-Fener arasında şu anda Gaassaray-Fener arasındaki birbirinden tiksinme duygusundan daha da fazlası bi' duygu yoğunluğu var. Sen şimdi avni akere 10 otobüs fenerli yollasan, orada ne olacak? Öyle oturduğun yerden, amannnn bi' şey olmaz be hacım demekle bu işler olmaz. Her neyse, benim için de sorun yok. Gönül ister ki kadıköy de son hafta kupayı fenerlilerin önünde kaldıralım, 10 senelik galibiyet hasretini kupayla evlat acısı gibi çıkaralım ömür boyu yara gibi kalsın orada. Ama sırf bu ihtimalden dolayı bile, federasyon bu seyirci olayına izin vermez. Amannn verirse verir lan ne uzattım bu konuyu bende anlamadım.

İşte play-off programı;

SüPER
FİNAL
Lig TV’nin isteği
Where Amazing Happens’in Yaratılışı
1
Fenerbahçe-Trabzon
Beşiktaş-Galatasaray
Beşiktaş-Galatasaray
Trabzonspor-Fenerbahçe
2
Galatasaray-Fenerbahçe
Trabzonspor-Beşiktaş
Galatasaray-Trabzonspor
Fenerbahçe-Beşiktaş
3
Trabzonspor-Galatasaray
Fenerbahçe-Beşiktaş
Fenerbahçe-Galatasaray
Beşiktaş-Trabzonspor
4
Galatasaray-Trabzonspor
Beşiktaş-Fenerbahçe
Galatasaray-Beşiktaş
Fenerbahçe-Trabzonspor
5
Trabzonspor-Fenerbahçe
Galatasaray-Beşiktaş
Trabzonspor-Galatasaray
Beşiktaş-Fenerbahçe
6
Fenerbahçe-Galatasaray
Beşiktaş-Trabzonspor
Galatasaray-Fenerbahçe
Trabzonspor-Beşiktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder