1 Nisan 2012 Pazar

Parliament Kuşağı // Juventus-Napoli & Trabzon-Fener

Pazar günleri çocukluğumuzdan beri hiç bir zaman sevmediğimiz bi' gün olmuştur. Yeryüzünün tamamı için de bu genelleme üzerinden atıp tutabiliriz. Ama bazı pazarlar da vardır ki sadece derbilerden, stad ateşinden dolayı nadiren de olsa o pazar gününü haftanın en güzel günü yaparlar. Bu hafta da o güzel pazarlardan biri olmaya aday. 

Misal Beşiktaşlı bi' panpa için 15:00 de İnönü'de normal sezonun son maçını izleyip ardından 19:00 da Lig TV' de iki rakibinin maçını peşine de Juventus-Napoli ile futbola doyacağı rengarenk bi gün olabilir. 

Bak şimdi...

Serie A ile başlıyorum. Gün, Milan'ın dünkü 1-1 lik Catania beraberliğinin ardından Arena'da Napoliyi yenip farkı 2 puana indirme Milan'ın ensesine şaplağı indirme günüdür. Ama rakip Napolinin de buna çok da kolay imkan sağlayacağını hiç sanmıyorum. Ama ne olursa olsun, orta saha güçlerini karşılaştırdığım zaman Pirlo-Marchiso-Vidal 'in enerjilerine Gökhan-Gargano ikilisinin dayanmasının mümkünatı yok. Heaa diyeceksin ki Lavezzi-Cavani-Hamsik 3'lüsünün patlayıcı güçleri n'olacak? 

Eğer ki Napoli, bizim orta saha direncimizi kırıp-bu çok zor-oyunu bizim alana yıkmayı başarırsa gol atmaması için hiç bir neden yok. Ama es kaza kontradan bi gol atıp öne geçtikten sonra, öylece geriye yaslanıp beklerse kendi fişini çekmiş olur. Çünkü Milan'ın ilk defa bizden önce puan kaybettiği haftada, şurada sezonun bitmesine 8 hafta kala, hem de içeride, hayvani bi' istek ve ölümcül preslerle maçı almamız gerekiyor. O yüzden Napoli'nin ekstra performanslarından birini sergilemesi lazım ki puan çıkarabilsin. 

Ama şöyle bi' ihtimal var, Antonio Conte. Evet bu ihtimali gözden kaçırmamız gerekiyor. Ben söylemekten bıktım ama bi' daha tekrarlıyorum. 22 kişilik maç kadrosunda Krasic ve Elia neden yok? Sakatlar mı hayır, cezalı mı hayır? Ah Conte ah!! Bari Lihşitayneri oynatma defansta, yoksa Lavezzi.... bu cümleyi tamamlar.
Unutmadan Napoli kazanırsa 2-3 kazanır, demedi deme sonra İbrahim =)

Gönlümden geçen 11'ler,
Gelelim kanımca sezonun gidişatını belirleyecek olmasını beklediğim Trabzon-Fener maçına. Bu maçtan çıkacak sonuç kesinlikle şampiyona, 2. ye ve play-off gidişatına etki edecek. Fener kazanırsa play-off da müthiş bi' şampiyonluk yarışı izleriz, ayrıca 2.lik için trabzon ve beşiktaşın şansları tamamen tükenir. Ama trabzon kazanırsa, Gaassaray şampiyon oldu diyebilirim. Ama 2.lik için play-off da müthiş maçlar izleriz. 

Maçın içeriğine girecek olursak. Trabzonun ligi devamı için önüne sunulan son fırsat bu olsa gerek. Bu maçı alıp en azından play-off öncesi 2.liğin halan peşinde olduğunun hem puansal hem de diğer yönden rakiplere mesaj verme maçı olarak görmesi lazım. Ama Zokora'nın enteresan bi' şekilde ligin ilk yarısında ki maçta olduğu gibi bugünde cezalı olması orta alandaki güç dengelerini sarsacak gibi duruyor. Derken, Aykut Kocaman'ın Emreyi kadroya almaması da, "tamam Zokora yoksa bende Emreyi oynatmıyorum, bak sonra o yoktu bu yoktu diye mazeretiniz olmasın" mesajı diye mi düşünsek bilemedim.

Maçın şike davasından kaynaklı hırs yönü ise, daha fazla hırs yapanın kaybedeceğine yol açacağını düşünüyorum. Çünkü bu tarz karşılaşmalarda ne kadar sakin olursan o kadar iyi top oynarsın, bunun örneklerini yüzlerce kez yaşadık. Uç bi' örnek gibi olabilir ama Elland Road'da ki rövanş maçında Leeds United'lıların ağzından salyalar akıtarak saldırmalarının sonucunda maça 1-0 geride başlamalarını 1-1 olduktan sonra akıttıkları salyalar nedeniyle yine 2. golü yediklerini daha unutmadık.

Derken yine bizim UEFA kupamız var olum tribine gireceğimi hissedip, o paragraftan kendimi zor attım şu satıra.

Maç içinde en sakin adam yine Alex olacaktır ve etkisini yine göstermemesi için bi' sebep yok. Ama kırmızı karta en yakın oyuncular olan Zokora ve Emrenin yokluğu maçın daha yumuşak geçeceğe işaret olabilir. Yalnız Aykut, Gökhan Gönülü trabzona kadar götürüp 11 başlatmazsa ki öyle görünüyor, bu Olcan için tarihi bi' fırsat olacaktır. Maçın gidişatını belirleyecek adamlardan biri de Colman. Eğer Colman havasında değilse, canı oynamak istemiyorsa, sıçar sıvar. İşte o zaman da Fener çok rahat alır maçı. Hem de Selçuk-Baroni orta sahası ile şaka gibi ama gerçek bu panpalar.

Skor tahmin; kesinlikle berabere bitmez. Trabzon alırsa 3-1, Fener alırsa 1-2 biter. 

11'ler,

İyi seyirler, tüm maçlar +7 olsun, daha ne olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder