19 Haziran 2011 Pazar

CL&Trabzon&Transfer&CL

3 büyüklere yazdık ama trabzonu es geçtik diye içten içe küfredenler olabilir, olmayadabilir zaten başka da bir ihtimal yok gibi. Ama es geçmedim tabi ki 3-4 gündür bir türlü giremedim Karadeniz topraklarına, yolu bir türlü bulamadım o yüzden böyle oldu.

Sezonun ilk yarısı 9 puan önde kapattıktan sonra 2. devrede ona yakın bir performans sergilemene rağmen şampiyon olamıyorsan tek sebebi bu hakemler ve federasyonun oyunudur...!!!! Tabi ki öyle değil Fenerin ohaa dedirten 18 de 17 gibi bir galibiyet serisi yapmasıdır.

Her neyse pompaya devam hadi kaybedenler kulübündeyiz...

Eeee ligi 2. bitirince ne olacak CL'ne direk katılamıyorsun. Hem paradan oluyorsun hem de rakipleri düşününce elemeyi geçip lige katılmak iyice zorlaşıyor. Peki elemeyi geçmek için, gerçekten umutlanmak için neler yapmalı, nasıl takviyeler yapmalı? Yoksa; zaten geçemeyiz öyle bir dünya yok, elenir UEFA ya mı gideriz modunda mı devam etmeli ne yapmalı ne etmeli? Ne var ne yok?

Geçen seneki kadro korunmalıydı ama bunu yapamadılar. Selçuk, Ceyhun ve henüz gitmemiş olsa da gidecek olan Umut&Jaja gerçekten kadroda büyük eksiklik gösterecek isimler. Yerlerine kim alındı? Zokora, Mierzejevski( doğru mu yazdım La?), Henrique, Eren, Sercan Kaya...

Evet CL ön eleme oynayacaksın ve yaptığın transferler bu kadar ve yapılan son açıklama yabancı transferini kapattık. Ne demek kapattık olum şaka mı La bu?

Kalede sorun yok iki kalecide maşallahı var. Hatta Tolganın gösterdiği performans "vay anasını sayın seyirciler" tadında bilemedin hayrettin gibi! 

Ancak defansın ortasında gerçekten sorun var. Tamam; Mustafa, Giray, Glowacki iyi adamlar Türkiye ligini rahatlıkla idare ederler ama CL için kesinlikle yetersiz yani yetersiz demeyelim de oraya toparlayıcı süpürücü bir adam gerekiyor. Bak demedi demeyin uşaklar. Sonra ağlamayın zırlamayın. Mesela Lucas Neill çok iyi bir tercih olabilirdi. Ama şu anda yabancı sayısında da bir problem var gibi görünüyor. Jaja daha gitmedi, Gabric ne olacak yine mi kiraya verilecek yoksa kadroda mı kalacak, Alanzinhoyu denilen tipitiple nereye kadar yabancı kontenjanı doldurulacak, Piotru yedekleyecek Ferhat varken Cale artık gitse iyi olmaz mı gibi yabancı kontenjanını zorlayan sorular var? 

Yabancı almayacağız diyorsunuz eee yerli kim var alacak? Büyük ihtimalle Uğur İnceman ve Necati ile temastalar ve ikisini bitirecekler. Ama bu adamlar ne kadar yeterli. Şu an hiç transfer yapılmazsa orta saha ve hücumda bir sorun yok gibi duruyor ancak defansta kesinlikle bir stoper alınmalıdır. Yabancı kontenjanını da doldurdun yerli stoper kimi alacaksınız beyler?

Mesela dün Twitterda Serdar Taşçının trabzonsporluyum gibisinden bir açıklaması vardı, o kapıdan girilebilir mesela mantıklı görünüyor. Hem yerli statütüsünde hem de standartların üstünde bir stoper, öyle bir kalite yani. Ama onun dışında nasıl bir rotasyon yapacak Şenol Güneş gerçekten merak etmiyor değilim..

Sonuçta şöyle bir 11 çıkıyor karşımıza, ligde götürür ama CL de mavi ekran verir.UEFA da iş yapar dayı..


Ama şu gerçeği de kabullenmek lazım, futbolcular özelliklede kariyerli kalite adamlar Trabzona gelmek istemiyorlar çünkü yaşam tarzlarına uygun değil. Gece hayatı bilmem ne her açıdan istanbula gelmek varken niye gelsin ki Trabzona? Böyle bir mantık var ama Zokora geldi mesela ona şaşırdım. Ama işte o modelde bir tane de defansa gelirse Trabzon yine aynı tarz devam eder. Bu arada JAJA yı yazmadım ama gitmeyedebilir o da kalırsa zaten hücumda hiç bir eksik kalmaz ama defansta problem var beyler..

Trabzon ve Beşiktaş güzel değişik tuhaf renkli takımlar oluyorlar.Diğerleri bildiğimiz gibi aynı tas aynı hamam..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder