13 Haziran 2011 Pazartesi

Terim ile 3. kez, yine yeni yeniden,2012 Galatasaray

Yıl boyu tüm gaassaray medyasının propandasını yapmaktan orgazm olarak karşılığını aldığı olayların ardından Terim yine aynı koltukta aynı direksiyonda ama araba aynı araba mı? Neymiş Floryada birlik beraberlik bitmiş düzen gitmiş elini kolunu sallayan girip çıkıyormuş da bilmem ne cart curt işte..Hayır sen sahaya Kalede Zapata, defansta GökhanZan, ortada BAM üçlüsü ilerde Stancu gibi adamlarla çıkarsan, bunun floryadaki düzen ile birlik ile arkadaşlıkla ne alakası var anlamıyorum!! Sonra yalamalık olsun diye Terim gelsin ancak o toparlar bu durumu, hadi imparator gel artık, floryada imparatorun ayak sesleri, Terimin listesi hazır vs.. Bu ne lan böyle bu ne yalamalıktır müdürler? Rijkaardı biraz yalasaydınız şimdi neler olurdu onu da bilara yazmak lazım her neyse..

Terim geldi yardımcıları da belli; Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Davala..Baktığın zaman kadro iyi gibi görünüyor. Ama bu sadece teknik kadro..Gelenler gidenler diyerek ufaktan sallamaya başlayalım. 

Selçuk İnan hatta dur-caps lock- SELÇUK İNAN, inan ki hak ediyor. İlk gördüğümde çok şaşırdım çünkü yıl boyunca fenere gidecek diye konuşuldu, yazıldı, çizildi derken bir bakmışsın 5 yıllık çakmış. Gerçekten sadece gaassaraylı birinin yapabileceği bir tercih yaptı. Neden diye sorarsan, burada avrupaya gidemiyorsun, diğer tarafta şampiyonlar ligi şansın var, olmadı avrupa şansın var ki isteyenler var biliyoruz ama yok sen direk parçalıyı giyerim diyorsun helal olsun panpa.Aynı şekilde Ceyhun içinde konuşabiliriz sadece onu avrupadan isteyenler yok fark bu ama hedef aynı parçalı..Elmander ile devam edelim yüzde yüz başarı olacak bir transfer. Ne Kazım gibi gamsızdır ne de Pino gibi beyinsizdir. Bir çizgi koyar asla altına düşmez çoğu zaman da üstünde oynar kalitesi belli premier ligten geldi sonuçta çok memnunum bu transferden mantıklı yani. Ve Muslera inan ki takip ediyordum çok iyi kaleciydi dünya kupasında da aynı şekilde devam ettirdi formunu. Yetmezmiş gibi daha 25 yaşında oynatıp 2-3 sene satabiliriz ya da hiç satmayız 10 sene oynar burada o derece güveniyorum. Şu ana kadar 4 transfer yapıldı ve hepsi de banko 11 oyuncusu ancak bunları yerli rotasyonu genişleterek desteklemezsek bi boka benzemez.

Şimdi gidenler; Kewell-olabilir-, Neill-kesinlikle kalmalıydı-, barış-çok bile durdu- ve gitmesi gerekenler; Sarp , Ayhan, Aydın, GökhanZan, Serkan Kurtuluş yeter mi bence yeter..

Şimdi kalanlara baktığın zaman tek stoper Servet, genç Semih keşke Sinan ve Ahmet, tek sağ bek Zapri keşke Yusuf Onur, solda balta ve çağlar keşke Berk, şaka gibi ama gerçek bu!! Dur devam edeyim bak gör..Ortada Selçuk, Ceyhun, Yekta, Culio, Emre Çolak, belki Cana, keşke Cumhur ve Bilal...Hücumda Baros, Elmander, Stancu, Pino, Anıl, Serdar Eylik, Kazım, Pino ve Arda mı? 

Eksikler nerede, transfere nasıl devam edilmeli ona bir bakalım. Yüzde yüz servet ile beraber 11 oynayacak bir yabancı stoper alıyorsun ve onu yedekleyecek hatta serveti zorlayacak bir tane yerli alıyorsun-artık nereden bulursun bilmiyorum ama bulunur yani- Sinan ve Ahmet ile de rotasyonu geniş tutuyorsun. Orta sahaya Selçuk, Ceyhun ve 3. isim olarak bir yabancı getiriyorsun eğer Cana giderse ki gidecek gibi duruyor. Hücumda ise Ardanın durumu herşeyi değiştirebilecek bir halde, şöyle ki eğer Arda gitmezse Drogba gelmese de yada herhangi bir forvet gelmese de bu oyuncular yeterli totoş ligimiz için o da şöyle ki; Arda, Elmander, Baros çok iyi bir üçlü olur. Ama Arda giderse oraya bir Drogba mı olur Mevlüt mü olur Milito mu olur Vucinic mi olur onu bilemem biri kesin gelmesi lazım.!! Sonuçta defans, orta saha ve forvete-arda giderse- 3 yabancı defansa da kaliteli bir yerli alınması gerekiyor, senin anlayacağın 4 tane daha panpa lazım parçalıya..

Konu gaassaray olunca yazdıkça yazıyorum. Biliyorum abartıyorum ama olsun iyi böyle takılmaya devam. Peki Terim bu adamları nasıl idare eder? İşin bir de o tarafı var. Bu lavuk egosu öyle böyle değil hayatta tatmin olmuyor. Acaba Drogba gelecekte bu mu karşı çıkıyor diye düşünmüyor değilim..Mesela baskette final serisinin 4.maçına Drogba salona gelseydi inan şu anda seri 2-2 olmuştu. Her neyse o konuya girmeyelim. Eğer Fatih adam akıllı iş yaparsa Türkiye için çok iyi bir kadro olmaya başladı. Gelecek olan 3-4 kişi de önümüzdeki sezon için avrupa da başarı için ümitlenip ümitlenemeyeceğimizi gösterecek. Ancak yönetim çok iyi transferler yapıyor umarım Fatih sıçıp sıvamaz. Tek korkum o gerisi kolay. O sadece gaz verecek gerisine karışmayacak.

Şu 28 kişi ile kampa gitsek iyi olacak. Muslera(Doni), Ufuk, Emirhan, Sabri, Yusuf Onur, Servet, Sinan, Ahmet, Semih, Yabancı( Ricardo Costa), Yerli Stoper(Gökhan Zan değil), Balta, Çağlar, Berk, Ceyhun, Selçuk, Yekta, Culio, Cumhur, Bilal, Emre Çolak, Yabancı(iki yönlü ortasaha), Stancu, Kazım, Serdar Eylik, Elmander, Baros, Drogba...


Ben Ardanın %100 gitmesinden yana olduğum için kadroya yazmadım yerine Drogba dedim ama Milito, Fabiano, Vucinic onlarda olur yani farketmez bakalım bekleyip göreceğiz 20-25 hazirana kadar transferi bitircez dediler. Defans için Serdar Taşçı, orta saha için Kallström ve Muntari, hücumda ise Drogba, Vucinic, Reyes ve İbrahim Akın opsiyonlar bekleyip göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder