24 Aralık 2012 Pazartesi

Sahaya İneriz ....

Bu, sahaya ineriz diye başlayan tezahürat, Türkiye'nin herhangi bi' stadında maç izlemiş herhangi bi' insanın bildiği ilk 3 tezahürattan birisidir. Diğer ikisi, canım feda olsun sana ve 3'lü çektirme moronluğudur. Şu anda bu satırları yazmaya teşvik eden, dürten, itici güç olan sahaya ineriz diye başlayıp şu sıkıcı pazar gününe kadar lafta kalan ve ananızı bilmem ne yaparız diye sonlanan adrenalin patlamasıyla klavye başındayız. Enteresan anlamlar içeren uzun cümleler, garip kelimeler, yanar döner benzetmeler, felsefi yaklaşımlar falan yok. Yoksa sahaya ineriz ....!!!



Karşıyaka ve Ankaragücü takımlarının tek ortak noktası Göztepe düşmanlığı olarak bilinir. Diğer ortak yönleri yönetimsel sorunlar, futbolcuların alacakları, sahaya çıkmayan ve parasını almak için federasyona giden oyuncular falan. Bunlar herkesin bildiği ve kolayca tahmin ettiği göz önünde olan üstü örtülmeyen, aksine temcit pilavı gibi ortaya atılan konular. Bu iki takımın bugün bi' ortak noktası daha çıktı ve taraftarları 5 saat arayla sahaya indiler. Ne kadar ayıp dimi, ne kadar holigan insanlar, ne kadar banel tribünler, bunları stadlara almayacaksın dimi, yasaklayacaksın stadın önünden bile geçmeyecekler dimi...dimi dimi dimi...


17 haftası geride kalan ligde Ankaragücü ve Karşıyaka kadar ligde hakemlerden kaynaklı olarak puan kaybı yaşayan başka 3. bi' takım yok. Varsa söylesin, kimse söyleyemez ağzını bile açamaz. Diyeceksin ki hakem hatası var diye sahaya inme hakkı mı doğuyor? Dur bi' dakika, bi' bekle. İki takımda yönetimsel olarak ultra sıkıntılı dönemler geçiriyor, paralar ödenmiyor, her hafta başka bi' sorun var, olmasa da varmış gibi gösteriliyor, sürekli bi' rahatsızlık var. Üstüne de artık kasıtlı yapıldığını düşündüğüm hakem hataları eklenince bardak taşıyor, hatta bardak yere düşüyor kırılıyor. Hakem hatası 1 olur, bilemedin 2 olur ama 3 olursa o işte bi' ibnelik vardır. İşte, şu anda oynanan gizli oyunlar bu ibneler ve ibneliklerinden dolayı cereyan ediyor.

Ankaragücü zaten bitmiş, oyun üstüne oyun oynanıyor, para yok, yönetim yok, futbolcu bile yok 18-19 yaşındaki çocuklar mücadele ediyor, psikolojik olarak boktan bi' durumdasın, 100 yıllık takım göz göre çamura saplanıyor. Yetmezmiş gibi hakemler bu ortamda sahadaki alın terini hiçe sayarak eyyam yapıyorlar. Sonra neden sahaya iniyorsun?

Karşıyaka 15 senedir süper lige dönememiş, süper lig kapısından defalarca geri dönmüş, taraftarı sabır taşına dönmüş, vasatın altındaki isimlerin yok artık dedirten mücadeleleri ile süper lig potasında kalmaya çalışan ama ekonomik sorunlar, yönetimsel problemlere rağmen konsantreyi hedeften şaşırtmamaya çalışıyor. Ama kimin piyonu olduğu belli olmayan hakemler eyyam konsantresi ile sabır taşına dönmüş taraftarı cinnetten cinnete davet ediyor. Sonra neden sahaya iniyorsun?

Neden mi? Bi' düşün istersen!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder