6 Aralık 2012 Perşembe

Schalke Diyenler İçin Paris SG


Dün akşam meşhur şampiyonlar ligi saatinde, aslında alışık olduğumuz ama uzun süredir yaşamadığımız bi' sevinç yaşadık. Bana göre çok da ultra bi' başarı değil bu. Çünkü kıytırık Cluj, Braga gibi takımların önünde kulüp yapısı, bütçe, taraftar gibi etkenleri yan yana koyduğun zaman buradan 2. tura çıkmak inanılmaz bi' işi başarmış demek değil. Ama takdir edilmesi gereken ilk 2 maçı kaybedip kalan 4 maçta 10 puan toplayıp tur atlamaya bi' aferin var, hatta yıldızlı 5'te olabilir.

Olası Rakipler

Man UTD ile aynı grupta olduğumuz için eşleşemiyoruz. İyi ki de eşleşemiyoruz çünkü eleme maçlarındaki Manchester, grup maçlarındaki ciddiyetsiz takım gibi olmaz ezer geçer, üzülürsün. Diğer rakipler; Barcelona, Bayern Münih, Dortmund, Juventus, Malaga, Schalke diğeri kim di la? 7 tane olması lazım. ......Hee tamam, Paris SG. Yoksa Paris SG mi çıkacak?

Kimse Barcelona ile eşleşmek istemez, istemiyor. Yani adamların en ciddi rakibi diye düşünülen Real Madrid bile şu turda Barcelona ile eşleşmek istemez, yemez yani. Barcelona ve Bayern Münih dışında diğer 5 takımdan hiçbiri bu ikisi kadar net bi' favori değil. Mesela herkesin çok övdüğü korktuğu Dortmund da o kadar ultra bi' takım değil. Dortmund konusunda ufak bi' detay, Dortmund'u izlemeyenler ama sağdan soldan duyup, puan durumuna göre konuşanlar var. Konuşmayın, çok belli oluyorsunuz.

Herkesin gönlünden Schalke veya Malaga'nın çıkması geçiyor. Çok doğal bi' arzu ama şu turda kimse için kolay denilemez. Zaten Schalke ve Malaga da inşallah Galatasaray çıkar diyordur, inanmıyorsanız gidin sorun. Alman ve İspanyol takımlarından bahsederken, "iyi la kolay çıktı, orada berabere kalır burada yener geçeriz" demenin ruh hali de bi' başka olsa gerek. 

Gelelim Juventus'u isteyen, hatta çok isteyen ne içtiğini çok merak ettiğim çok bilmiş gaassaraylılara. Bunlar da Dortmund'u izlemeden yorum yapan tiplerle aynı kategoride. Biraz da İtalyan futbolundaki başarısızlık ve zamanında Milan'a karşı aldığımız galibiyetler, son zamanlarda Trabzon ve Fenerin İnteri yenmesi gibi etkenlerde yanlış algılamalara sebep olmuş gibi. Ama son avrupa şampiyonasında da gördük, İtalyan milli takımı eskisi gibi yaslanayım 1-0'a alırım uyku modunda oynamıyor. Juventus...Geçen sene ki 38 lig maçından 30 tanesini izledim, bu sene CL dahil 14-15 maçını izlediğim için söylüyorum kimse hafife almasın. Conte'nin 3-5-2 si çok ters gelebilir bize, gelecektir. Heaa Juventus çıkarsa Türkiye'de ki Juventus fanları olarak canlı canlı izleme fırsatımız olur ona seviniriz. 

Sıcağı sıcağına dedik, uzatmayalım. Benim istediğim değil ama hissettiğim takım Paris SG. İbrahimoviç'li, Thiago Silva'lı, Lavezzi'li devre arası gelecek olan Lucas Moura'sı ile arap sermayesinin fransız takımı. Ben PSG çıkacak diyorum ama istiyor musun diye sorarsan tabi ki de hayır. Bende herkes gibi Schalke ya da Malaga diyorum. Hatta direk Schalke diyorum. Çünkü Huntelaar dışında üst düzey tehdidi olmayan, düz bi' takım. Malaga da İsco bile Schalke 'nin takım olarak yaratabileceği tehlikeyi yaratabilir. 

Sonuç olarak, Çek bi' letonya Platini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder