23 Şubat 2011 Çarşamba

Hagi&Misimoviç&Galatasaray










Sezon başında 7 milyon avroya alınan yıllık ücreti 2.1 milyon avro olan Zvezdan Misimoviç… Almanya ligi asist kralı geçen sezon 15 önceki sezon 20 asistle oynamış ve 3 sene boyunca sakatlık yaşamamış istikrarlı kaliteli kendine bakan tam bir profesyonel tek sıkıntısı sakız çiğnemek(!). 2 sene önceki wolfsburg şampiyonluğunda büyük payı var derken kendini transferin son günü Florya da buldu. Hatta söylediğine göre 4-5 takım içinden Galatasarayı seçmiş. Büyük umutlarla geldi Rijkaard 2 yada 3 maç kullanabildi. Rijkaard gitti ve Hagi abi geldi. Haginin ilk maçı fener maçıydı ve Misi maça solda başladı ama 55 dakika müthiş oynadı. Gökhan Gönül bile şaşırmış olmalı ki o taraftan atak yapamadı. Ama hagi o gün belli etti Misimoviçi katledeceğini çünkü ilginç bir şekilde 55 te oyundan alıp yerine Barış Özbek denilen futbol fakirini soktu. Aslında o gün anlamalıydık Haginin Misimoviçi bitireceğini yetmezmiş gibi takımında içine sıçıp üstüne Romen usulü yazacağını ama bilemedik..Daha doğrusu bildik ama 3-4 maç sonra oldu iş işten geçti.
7 milyon avro bonservis veriyorsun yıllık da 2.1 milyon sabit maaş veriyorsun ama bu adamdan hiç faydalanamıyorsun peki neden? Teknik direktör istemiyor diye..Teknik direktör kim? Hagi..Peki Hagi teknik direktördür diyebilir miyiz? Bence hayır. Takımın kadrosu çok iyi olur müthiş bir kadron vardır yaratıcı oyuncu sayısı fazlasıyla mevcuttur alternatifler Misiden daha iyidir oynatmazsın vs. Ama kadroda Arda dışında yaratıcı oyuncun yok skoru değiştirebilecek bir adam yokken sen kim oluyorsun da yıllık 2.1 milyon avro verilen adamı kadro dışı bırakıyorsun?
Sen ki kayseri de 300-500 milyonluk telefonun kayboldu diye oradaki taraftarı HIRSIZ diye suçlayan bir adamsın yani karakterin öyle. Ama iş Galatasaray kulübüne gelince ortada yoksun. Asıl hırsız sensin Hagi abi..Çünkü 2.1 milyon avroyu cebinden vermiyorsun o parayı gaassaray seyircisi veriyor ve o adamı da izlemek aldığı parayı hak etmesini görmek istiyor ama sen buna izin vermiyorsun.
Şimdi kadroya baktığımız zaman; Arda ve Baros sakat olmasaydılar bir 10 puan daha yukarıda olabilir miydik diye herkes soruyor birbirine. Ama Arda ve Baros sakatsa eldeki Misimoviç neden kullanılmaz?
Burada kazanan kim kaybeden kim?
Kesinlikle kaybeden Galatasaray ve Galatasaraylılardır k bu da yaklaşık 25 milyon insan demek bayağı bir ayıp yazık günah durumları var ortada… Çünkü şu kadro zafiyetinin yaşandığı dönemde yıllık 2.1 milyon avro ödediğin bir adamı kullanmamak yani açıkçası aptallıktır. Hem de bu adam geçen sene 20 asistle alman liginden gelen bir 10 numara gerçekten kaybedilen çok şey var demektir. Hayır MİSİ yok da kadro nasıl takım nasıl oynuyor bir gelecek var mı umut var mı o da yok. Hangi gaassaraylı diyebilir ki biz seneye kesin şampiyon oluruz? Varsa öyle biri akıl sağlığında şüphe ederim yani. Haa misimoviç olsaydı şampiyon oluruz mu diyecektik diyen olacak şimdi hemen cevap veriyim. Demek istediğim şu Misimoviçi siliyorsan bir şeyleri göze almış olmalısın bir oyun felsefen olmalı bir gelecek yaratmalısın bir umut vermelisin 25 milyona ama var mı böyle bir şey yok hem de caps lock ile YOK…!
Sabri-Neill-Culio ile oluşan bir orta sahadan ne bekleyebilirsin?
Bu üçlüyü sahaya çıkaran TD den ne bekleyebilirsin?
Şimdi soruyorum gençler Sabri-Neill-Culio üçlüsü mü yoksa CANA-MİSİMOVİÇ-CULİO üçlüsü mü daha çok iş yapar, hangisi daha verimli olur, hangisi daha göze hoş gelen oyunu oynar, hangisi skoru değiştirebilir, hangisi maç kazandırır, hangisi ….?
Şimdi diyoruz ki RenoCULİO iyi topçu meşhur kumaşı iyi olanlardan ve günümüzde iki yönlü oyuncuların arandığı bir dönemde iş yapar denilen öyle oynayan bir adam ama yanında NEİLL ve SABRİ oynuyor. Şimdi dünyanın en iyi orta saha oyuncusu kim XAVİ dimi? Şimdi CULİO nun yerine XAVİ yi koy bakalım ne oluyor? Yani bu oyun sistemi ile Culio dan vazgeçiyorsun adamın verimliliğini azaltıyorsun ama orada bir Misimoviç olsa alsa verse Culio ile daha iyi olmaz mı? Sonuçta dünya futbolunda orta sahan iyi ise yaratıcı ise oyunu iki yönlü oynayabiliyorsa kazanıyorsun daha göze hoş geliyorsun bu bir gerçek..
Sonuç olarak; 7 Kasımdan sonra bir daha oynayamayan bir adam var Misimoviç. Yani KASIM-ARALIK-OCAK-ŞUBAT geçen 4 ay var . Şöyle düşün bir adamı işe alıyorsun ve 2 ay çalıştırıyorsun sonra diyorsun ki kardeş sen git evde otur biz senin maaşı hesabına yatırcaz. Yani 2.1 milyonu 12ye böldüğün zaman ayda 175 bin avro maaş yapıyor 4 aydır çalışmıyor adam 700 bin avro bedavadan para vermiş maaş vermiş oluyor koskoca Galatasaray…
Umarım hagi 2 marttaki Antep rövanşından sonra yani elenince yolunu alır yoksa mart nisan mayısta da haginin kalacağı düşünülürse 525 bin avro gidecek toplamda 1.2 milyon avro uçacak. O değil de başkan başkan olsa demez mi hagiye arkadaş sen kimsin ki benim 7 milyon avro bonservis verdiğim yıllık 2.1 milyon maaş verdiğim adamı oynatmıyorsun kadro dışı bırakıyorsun şaka mısın nesin demez mi?
300-500 liralık telefon için millete hırsız diyen-çalınan değil kaybolan telefon sonra bulundu- bir karaktere sormazlar mı sen mi veriyorsun bu adamın bonservisini, maaşını diye?
Bir seyirci düşün şimdi; sağdan soldan kesiyor yemiyor içmiyor ali sami yen tt arena farketmez takımın peşinde kombinesini alıyor, storedan lisanslı ürünü alıyor vs. vs. ama tribüne geliyor sahaya bir bakıyor. Ulannnn bu ne lan bu..
Ortada bir üçlü var BARIŞ-SARP-AYHAN sonraki versiyonu NEİLL-SABRİ-CULİO vs. adam diyor ki ulan o kadar para harcıyorum kulübe ama Misimoviç gibi bir adamı izleyemiyorum bu mu lan diyor.
Uzattım da uzattım ama ben haklıyım arkadaş o kadar..Hagi abi sen haksızsın çek git arkadaş yeter ya nedir bu isyan lan bu yeter artık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder