31 Mart 2011 Perşembe

ARDA HAKLI BEYLER

Bir kasık sakatlığı yaşadı başına gelmeyen kalmadı. Hatta ona pubis diyelim de iyice anlaşılsın çünkü sakatlanan adam Arda olunca bütün medya pubis ne, niye olurmuş, nedenmiş vs. derken iyice öğrendik yetmedi doktorlar falan herkes atıp tuttu.

Kim ne derse desin yetenek açısından Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu, aynı şekilde o yeteneğini futbol zekası ile birleştirebilen dünya yıldızlarından birisidir Arda Turan. Bu kısa cümleyi Türkiye'den başka hangi oyuncular için kullanabiliriz dediğimizde ortaya çıkan sayı bile onun Türk futbolu için ne kadar değerli olduğunu 
gösteriyor.

Tabi bizim medyamıza göre yıldız değil çünkü herkes onun sevgilisinin, arabasının, sinema kapattırmasının, açılışa katılmasının vs. cartınının curtunun peşinde.. Bunu yapan gaassaray seyircisi de var, ama sadece seyirci taraftar olamadıkları için bir boktan anladıklarını sanmıyorum apaçilerin.



Gel gelelim milli maçta golü atınca basın tribününe yaptığı "bunu da yaz" hareketine ve kime yaptığına. Öncelikle şunu söyleyeyim tekrar izleyen de görecektir ki orada sadece bir kişiye söylüyor "bunu da yaz" diyor bazıları bunu da yazın diye anlatıyorlar. Yanlış olmasın çünkü ikisi çok farklı şeyler. Bunu da yazın dediği zaman bütün basına demiş olur ama o sadece bir kişiye dedi.Ben olsam komple herkese derdim. Çünkü 2-3 kişi dışında onun yanında olan, değerini bilen kimse yok.

Şimdi çoğu kişiye göre yanlış bir hareket yaptı. Peki Ardanın bu hareketinden önce medyanın kendisini sorgulaması gerekmiyor mu biz yanlış bir şey mi yaptık, yapıyor muyuz gibisinden??

Medyanın şunu bilmesi lazım.. Bu ülke de ne yetenekli adamdır. Şimdiye kadar 5 eleme maçında 3 ünde oynamıştır ve 3ünde de goller atmıştır, hatta oyunu sürükleyen adam olmuştur. İnanmayan götünde uydurma diyen kadıköydeki Belçika maçının özellikle ilk yarısına, hadi kazakistanı saymıyorum, oynamadığı Almanya-Azerbaycan maçlarındaki milli takımın haline ve son avusturya maçına baksın bakalım ne yapmış nasıl katkı vermiş onun yokluğunda nasıl cortlamışız. 

Aynı şekilde bazı gereksiz gaassaray seyircisine söylüyorum; eğer Arda sakat olmasaydı ekimden bu yana böyle kötü durumda olur muyduk? 

Neyse sonuç olarak bir insanın kız arkadaşına, arabasına, gezmesine vs. her şeyine laf atar, küfreder, bunu günlerce haber yapıp canlı yayınlarda tartışırsanız o da gelir tribünün önüne bu hareketi yapar. 

Son olarak bir de Emre abisine özendi demişler. Emre abisinin Ardanın beyninin 10 da 1i kadar beyni olsa şimdi Fenerbahçe de değil hala inter de oynuyor olurdu. Bu da yeter herhalde aradaki farkı anlatmak için..

İnşallah sezon sonunda gider de rahat rahat izleriz şu çocuğu..

Sen ardanın avukatı mısın diyenlere de EVET lan avukatıyım diyorum. Ben böyle bir yetenek bulmuşum izlemek istiyorum aradan çekilin de rahatça bir izleyelim. Bir huzur verin gürültü etmeyin aq.

Ama bazıları var ki bunları bir stada kitleyeceksin, sonra da şu adamları toplayıp maçı izlettireceksin çünkü onlar için gerçek yıldız, gerçek maçı değiştiren, skoru belirleyenler o adamlar..

İŞTE O ADAMLARIN LİSTESİ

BARIŞ ÖZBEK
MUSTAFA SARP
SELÇUK ŞAHİN
AYHAN
NİHAT
AURELİO
TUNCAY
GÖKHAN ZAN
AYMAN
KEMALETTİN
İSMAİL GÜLDÜREN
BİLİCA
NOBRE
...............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder