3 Mart 2011 Perşembe

Gaassarayda Çözüm Önerileri Gibi Birşeyler

Sonunda beklenen maç geldi ve antep pozisyon olarak olmasada maçın genelinde üstün bir oyun sergileyerek 0-0 ile turu geçmeyi başardı. Şimdi hemen atlayanlar olacaktır hadi lan antep nerede üstün oynadı servet 2 tane baros stancu vs. goller kaçırdık diyenler olacaktır. İşte hala bunu söyleyenler bunu savunanlar gibi yüzünden bu takım bu hallere geldi. 3 pas yapamadı takım be pozisyona girse ne olacak izlerken keyif verdi mi bence hayır..Topla oynamaya bakıyorsun ilk yarı antep %60 ile kapattı.Maç sonu %55 antep. Ve o paslar paslaşmalar kolpadan değil yana ayhanın yaptığı sürekli geriye oynayarak değil. Dikkat ettiysen antep baskı yediği anlarda bile topu uzun oynamamaya ısrar ederek kısa paslarla bilerek top yaparak savunmadan çıkmaya gayret etti. Yani baktığın zaman adamlar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bakıyorsun bir ışık var gelecek var. Ama diğer tarafa yani bizim gaassaraya bakıyorsun yok abi hiçbir şey sürekli pas hatası dandun bir futbol şekli karambole pozisyona girme çabaları vs. vs.

*****

Neyse olayın şekli bu sezon başından beri demiycem hagi geldiğinden beri saçma sapan birşeyler var sahada.Şimdi Rijkaard ne yapıyordu diyenler olabilir. Hemen cevap veriyorum. Neyse yaa ne cevap vercem sanki arkadaş o kadar değil zaten o farkı anlayamıyorsun izleme maç falan git fatmagülü izle onu anlarsın belki.

*****

Gel gelelim 100 küsür yıllık gaassarayın düştüğü bu lanet olası umutsuz duruma ve bu hale getirenlere. Misimoviçin kadro dışı kalmasından bu yana söylüyorum yazıyorum belkide saçmalıyorum abartıyorum.Olabilir ama ben sahada topla oynayan değil-barışayhansarp gibi- top yapabilen futbol izlettiren-yektamisimovic- adamları görmek istediğim için bu saçmalıkları yazıyordum söylüyordum. Yani şöyle söylemek istiyorum dünkü maçta orta saha hücum hattında şu adamları izlesek; Cana-Culio-Misimoviç, Yekta-Stancu-Baros daha bir güzel oyun çıkmaz mıydı ortaya daha bir umutlanmaz mıydık yenilsek yada elensek bir alkışlamak için bir nedenimiz bir umudumuz olmaz mıydı?

******

Ama inatla sakat ve cezalı değillerse ayhansarpbarış oynatma çabası var bu hagide. Sabriyi orta sahada oyun kurucu yapma çabası var bu hagide. Kazım denilen gamsızdan inatla büyücülük bekleyen bir hagi var. 1-0 olsun bizim olsun gerisi önemli değil düşüncesiyle takımı sahaya çıkaran bir hagi var. Orta saha olarak alınan canadan inatla stoper yaratma,defans diye alınan oynayan Neillden orta saha yapma çabası var bu hagide.Serkan diye ligin ilk 5 sırasındaki hiçbir takımda oynayamayacak bildiğin dümdüz hiçbir ekstra özelliği olmayan vasat bir adamı inatla oynatma çabası var hagide. Daha neler var bu hagi de neler. Kimse demesin ki abartıyorsun falan pişman diye.

*****

Devre arası o kadar dedik transfer yapmayın bu takımdan yol olmaz gençlere yol verin fırsat bu fırsattır dedik alınacaksa almanya doğumlu gençlere yönelin dedik ama mallık bedava beyinde bedava. Şimdi burada ki hatayı yönetim basiretrsizliğine beceriksizliğine bakalım. Devre arası transferleri..

*****

bogdan stancu 5 milyon avro ama eder mi ederi kaç? Neymiş efendim gençmiş cartmış curtmuş ulan genç dediğin adam 23 yaşında bu yaşına kadar patlama yapamamış bugün mü yapacak ki hiçte öyle durmuyor. Bir adama 5 milyon avro veriyorsan sana maç kazandıracak takım kötüyken bunu yapacak yapabilecek kapasitede olacak bogdana bakıyoruz yanlış anlamayın adamın adı böyle diye yazdım, bakıyoruz yok abi adam düz bir futbolcu olmaz yani..Gelelim Yektaya bence en doğru transfer devre arasındaki ama adam hep yedek niye çünkü sabrireyiz var orta sahada oyunu o daha iyi kuruyor kafayı yememek elde değil. RENOClio tamam çok gayretlisin iyisin hoşsun ama bi yere kadar bi yere. Kaleci zapata onun adına baktım da bogdan değilmiş neyse adsız paint kılıklı kaleciye benzemedik şey yazık oluyor Ufuk Ceylana bursa maçında yediği gole rağmen yazık oluyor ama aykuta olmuyor o kesin. Zapata 7 ay oynamamış bir anda hagi abinin yoluna geliyor bakıyor ki kalede buluyor kendini vay bee gaassarayıma bak beee yazık ulan yazık...

*******

Devre arası demişken sadece 2 takımın devre arasında yaptığı transferlere ve takımlarına verdikleri katkılarla devam edelim. Kayserispor ve Şota..Devre arasına girerken takımda sadece gol sorunu pozisyona girme problemi varı ki nedeni de yaşadıkları sakatlıklardı. Troisi,Cangele,Moritz gibi adamlar sakatlanınca gayet normal. Ama buna rağmen devre arası yapılan transferlere bir bakalım. Karim Ziani, Nordin Ambrabat ve Emir Kujovic..Bu 3 adamın takıma yaptığı ve takımı getirdiği nokta ortada. Gaziantepspor ve Tolunay...Aynı şekilde gol sorunu çeken takıma 2 transfer yaptı. Wagner ve Cenk Tosun. 2011 yılında mağlubiyeti yok daha. Kupada yarı finale yükseldi. Ligde de müthiş yükselişte ve önündeki bursa ve kayseriyi geçerse sürpriz olmaz. Yani sonuç olarak devre arasında transfer yapıyorsan takıma yüzde yüz katkısı olacak ama sen yapıyorsun hiç alakası yok hatta oynatmıyorsun falan birşeyler saçmalıyorsun işte hagi abi.

*****

Yapılması gerekenler hani derler ya naçizane fikirlerim şunlar bebeler...

*Öncelikle Ednan Sezgin ve Hagiabiye acil yol verilmelidir hem de hiç beklemeden bunu yapmalıdır Ednan Polat pampası ki bunu kendi söylemişti eğer kupada başarısız olunursa ednan ve hagiabiye yollarını veririm diye..Ama şöyle de bir örnek var rijkaardla ne olursa olsun devam edeceğiz dedikten 1 ay sonra yollayan birinden bahsediyoruz o yüzden tam da emin olamıyoruz ama ben yapılması gerekeni söylüyorum. Gaassaray adına gelecek adına olması gerekeni doğru olanı söylüyorum.

*****

Şimdi bu ortak parantezden yola çıkarak olması gerekenlere bir bakalım...

1. Herkesin demeyelim de çoğunluğun dediği gibi floryanın anahtarı FATİH TERİME verilip takıma bir çeki düzen tadında bir şeyler getirmesi beklenebilir. Tabi burada Tugayında oluşacak ekipte yer alması sağlanmalıdır ki 2. bülent korkmaz haksızlığı ezikliği rezilliği yaşanmasın hatta ümit davala...

2. Abdullah Avcı takımın başına bu kez getirilir ki önce ki denemeler başarısız olmuştu ve gençlerden kurulu bir kadro ile başarıya gidilir. İstanbul belediyeden gökhan süzen,ibrahim akın gibi oyuncular,almanyadan gelecek vaad eden cenk tosun tadında isimler, avrupada oynayan issiar dia tadında yabancılarla takviye yapılarak abdullah avcıya aykuta verilen destek verilerek bir şeyler daha doğrusu gelecek adına olumlu şeyler beklenebilir.

3. yabancı bir hoca getirilir ne yapacağı belli olmaz. Gelecek kişiye göre bu değişir. Onun istediği adamlar alınır ama sabır gösterilir mi bilinmez ancak hagiden iyi olacağı kesin olduğu için denemekte fayda var ancak şu saatten sonra gaassarayın denenecek durumu var mı tabi ki yok...

Tabi bunlar ışığında yönetim yerinde durabilecek mi? O çok önemli soru..İmza kampanyası tam gaz devam ediyor diyorlar. Hatta 100 imza kaldı işi bitircez diyorlar. Yönetim demişken yarım yönetim diyelim birazı istifa etmiş, birazı etmemekte direnen bir acaip bir şeyler işte...

İhsan Bayülken tadında baktığımız zaman; ednanın 2012 deki seçime kadar o koltukta oturması için şimdi öyle bir hamle yapması gerekiyor üyeleri ikna etsin.Aksi taktirde imkanı yok mayıstan ötesini göremez. Bunu da fatih terime dayanarak yapabilir veyahutta -ne demekse yazdık bi kere- Abdullah avcı gibi birini getirip Sinan,Yusuf Onur,Cumhur,Bilal,Cem Sultan,Anıl gibi gençlerle harmanlaştırılmış bir kadro ile kalan 11 maçta gelecek adına birşeyler yapmakta olduğunu hem oynadığı futbolla göstermek hem de konuşmalarıyla bunu gaassaraylılara hissettirerek yapmalıdır.

Ama ne yaparsa yapsın 2012 den sonra o koltukta oturamayacağı kesin bunda hemfikiriz galiba..

O değilde hagide yolcu olacak ama MİSİMOVİÇE yazık oldu,ne hayallerimiz vardı yalan oldu aq...

Ya da size son bir seçenek sunuyorum ben gelebilirim 11 maçlık ona göre karar veririz durumlara..

Hemen oynatmak istediğim 11le bitiriyorum.

Ufuk

Sabri(Yusuf Onur) Sinan Neill Berk

Yekta Cana(Cumhur) Culio(Bilal)

Cem Sultan Baros(Stancu) Arda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder