5 Kasım 2010 Cuma

Gaassaray OCAK 2011 HAMLESİ

Şu anda liderin 10 puan gerisinde olan gaassaray bu kadro yapısı ve sakatlıklarların durumu nedeniyle ligde durumu pek de iç açıcı değil. Barış, Mustafa Sarp ve Ayhan üçlüsü ile de daha kararlık bir durum. Ligde ilk yarının son 6 maçına baktığımız zaman;

  1. Manisa
  2. Kayseri-DEPLASMAN
  3. Beşiktaş
  4. Kasımpaşa-DEPLASMAN
  5. Gençlerbirliği
  6. Konya-DEPLASMAN

Açık ve net çok zor bir fikstür ilk 3 maç çok tehlikeli eğer bir mucize olurda 3te 3 yapsın 2. yarı sikertir gaassaray ligi alır götürür. Ama bunun için inanılmaz bir futbol mucizesi gerekiyor. Gerçekçi olursak Manisa tehlikeli maç antalyanın kaçırdıklarını manisa atabilir, Kayseri daha ne söleyim, Beşiktaş derbi olduğu şans var, Paşa bu haliyle ölüsü yeter, Gençlerbirliği manisayla aynı şekerli, Konya bi siktr yaa diyorum..

Lider Trabzonun 26, 2. bursa 25 ve 3. kayseri 24 puanları var ve en fazla 40 puanla gireceğini düşünürsek şu anda 16 puanda olan gaassaray her maçı alsa bile devreye 34 ile giriyor. Yani her halükarda Hagi ve Tugayın işi zor. Ama çözümü burada bende şimdi söleyim yapın bari zahmet olmazsa..

Şimdi benim ölçülerim ve tahminlerimle devreye 30 puanda girerse Hagi bence iyidir. Bu durumda liderin 8-10 puanlık bir baremle gerisinde olduğu yani olacağı gerçeği kaçınılmaz. Bu durumda ne yapılmalı veya neler yapılmalı..

Fener Maçı


Antalya Maçı

Trabzon Maçı


3 kadroyada baktığımız haginin dirençli bir takım oluşturmak istediği ortada ama bu direnci sadece savunmada göstermesi çabası da aşikar. Arda-Baros ikilisinin 11e girmesiyle değişecek işte o zaman Hagiyi ve Tugayı göreceğiz. O beklediği dirençli takımı sağlayabilecek mi? Yada oyun kurgusunu nasıl sağlayacak? Yine geride mi bekleyecek ki bu durumda elano arda baros misimovic bariz sıçarlar çünkü 60-70 metrelik bir alanda oyun olur o da bu adamların en fazla 60lara kadar oyunda olmasını sonra cortu çekmesini sağlar. Yani dirençli olan takımlar ki artık ligde son 3-4 sıradaki takımlar hariç hepsi dişli yani rakip 60a kadar bi şekilde oyunu götürürse sonra o saydığım adamlar oyundan düşüncede sıçırtırlar yani çok da basit bir mantık ve taktik..

Mantıklı olarak; Elano, Arda, Baros, Kewell, Misimoviç gibi adamların varsa savunmayı kesinlikle orta sahada kurmalısın mecbursun.Haaa defansın arkasına top atılır mı atılır eee işte o yüzden kalecinde iyi olacak (Ufuk olmayacak belki aykut) sürekli oyunda olacak libero gibi çıkıp çıkmaması gereken topu bilecek süpürücü gibi olacak, ayrıca bu dediğim oyuncularla da fazla top kaybı yapması beklenmez dolayısıyla da pek bir kontra olmaz o arada da zaten rakibin ağzına sıçarsın. Burada önemli olan savunmayı her daim orta saha da rakip yarı alana yakın kurmak ve bunun risklerini önlemek için; 1.si kanat beklerinin çabuk olması gerekir ki sabri, serkan, balta, insua, çağlar hemen hemen bu çabukluktalar ayrıca bu oyun planının en önemli yeri defansın önünde oynayan biri daha defansif diğeri de iki yönlü olarak görev yapabilecek olan 2 adamın kim ve kimler olacağı..

Şimdi orta saha olarak kim var elde bi bakalım.Ayhan, Mustafa Sarp, Mal Barış, Cana Emre Çolak gibi böyle bir beşli var. Şimdi tam bu safhada rakiplerin o mevkide 4-5 oyuncusunun isimlerine kalitelerine bi bakalım ona göre devam edeyim..

Trabzonspor:Ceyhun, Colman, Selçuk, Sezer, Barış Ataş, Engin
Bursaspor:Hüseyin, Kirita, Svennson, Ergiç, Bekir Ozan
Kayserispor:Selim Teber, Santana, Abdullah Durak, M.Eren
Fenerbahçe: Emre, Topuz, Cristian, Selçuk, Özer
Beşiktaş: Ernst, Aurelio, Fink, Necip

Yani futbolun artık orta saha oyunu olduğunu düşünürsek her şey apaçık ortada gaassarayda o 5 isimden sadece Cana ve Emreden faydalanılabilir. Ayhan artık bitik, Mustafa Sarp ve Barışa yazacak kelime bulamıyorum. Peki devre arasında ne yapılabilir ne yapılmalıdır bu mevkiyi güçlendirmek için..

Defans için oyuncu transferine hiç gerek yok eğer servetten veya neillden memnun değilseniz Sinan Osmanoğlu var aslan gibi çocuk 1990 doğumlu 1.94 boyunda sağlam yetenek ki serveti yaptığı bir hata yüzünden de silmek olmaz aynısını geçen sene Emre Güngöre yaptılar ama şimdide Gökhan Zan ve Ali Turana kaldılar. Defansın solunda Çağlar, İnsua opsiyonları yeterli, sağında Sabri ve Serkan Kurtuluş hatta Yusuf Onur Arıkan var ümit milli gelecek için çok iyi olacak belkide Sabriden daha iyi olacak deniliyor 1991 doğumlu, stoperlere gelince Servet, Neill, Balta ve Sinan yeterli olacaktır. Gökhan Zan ve Ali Turana şimdi dağılın denilmelidir.

Yukarıda orta saha listesine bakınca Cana ve Emre Çolak dışında işe yarar adam görülmediği için burada çok önemli hamleler gerekiyor. Kesinlikle Emre Belözoğlu, Selçuk İnan veya Ernst tadında bir adam bulunmalı bu yabancı olabilir, türk olabilir veya almanyada oynayan çocuklardan olabilir mesela kayserinin yaptığı gibi hem o çocuklarda altyapı sağlam oluyor. Burada A2 den Canayı yedekleyecek olan Cumhur var 1990 doğumlu, iki yönlü oynayacak diğer elemanı yedekleyecek Emre Yüksektepe var ve bu iki çocuktan da umutlu olanların sayısı bir hayli fazla, dolayısıyla bu iki çocuğunda katılımıyla sayı arttı. Ama devre arasında kesinlikle 2 tranfer yapılmalı birisi yabancı olabilir çünkü öyle bir türk yok yani Ernst gibi oynayacak diğeri ise almanya doğumlu türklerden gelmelidir. Dolayısıyla Cana, iki transfer ve Emre Y., Emre Ç., Cumhur ile rotasyon 6 kişiye çıkar ve sezon böyle tamamlanır. Burada Ayhan, Sarp ve Barışla yollar ayrılmalıdır.

Geri kalan yerlerde ise kesinlikle transfere gerek olmadığını düşünüyorum çünkü sağ kanatta Elano, Pino, Aydın sol kanatta Arda, Kewell, Aydın, Pino forvet arkasında ise Misimoviç, Elano ve Arda forvette ise Baros, Mehmet Batdal, Cem Sultan ve Anıl Dilaver gerçekten bol alternatifli bi hücum hattı ama takımı ilerde oynatmak şartıyla yani 40 metre civarında rakip yarı alanda oynamak şartıyla..

Son olarak kalede büyük sıkıntı var. Ufuk uzaktan toplarda karşıdan gelen toplarda kurtarış olarak iyi olsada yan toplarda, çıkıp çıkmama konusunda kararsızlığındaki güven vermeyen hareketleriyle büyük bir zaaf olarak duruyor. Aykuta gelince aslında şu aptal saçlarını kestirse ondan umudum var ama o saçlardan kaybediyor tabi onun da yan top zaafı var ama hangi kalecinin oynadıkça düzelir ancak A2 deki kalecileri bilmiyorum o yüzden kale için birşey diyemiycem yabancı kalecide oynasın istemem, Beşiktaş Cenki denizliden alıp oynatıyorsa sen de gidip bulacaksın nerden buluyorsan ben bilmem artık..

Ancak bu dediklerimi uygulaması için Haginin ben Gaassarayım çıkar tek kale topumu oynarım, haa gol yeme kontra riski mi var o barcelonada da var ama oynadıkça takım buna alışır, o sisteme uygun top kaybını en az seviyede taşıyan adamlar oynatırsın, Barış, Sarp gibi futbol fakirlerini değil daha topu bilen alıp veren futbol zekası olan adamlarla bunu yaparsın önemli olan defansın önünde oynayan 2 adam var defansı kurduğun bölge ve oyun mesafesinin 40 mt yi geçmemesidir ki bunu da türkiye liginde uygulayabilirsin. Hagiden çok Tugaya güveniyorum inşalah A2 deki Sinan, Emre Yüksektepe, Cumhur, Cem Sultan, Anıl Dilaver gibi çocuklar daha çok şans bulur ki hepside rahatlıkla oynayabilecek kapasitede...

2011 OCAK




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder