7 Ekim 2010 Perşembe

ALMANYA MAÇINA DOĞRU BU ANALİZ HİÇ BİR YERDE YOK GEL İÇERİ...




Avrupa şampiyonası elemeleri bilmem kaçıncı gruptaki 3. maçımızda yarın akşam21:45 te bir nevi şampiyonlar ligi saatinde ve o kalitede olmasını beklediğimiz bir maçta Berlinde kimine göre ülkemizin bir vilayeti tadındaki alman şehrinde Almanya ile karşılacağız. Her iki takımında iki maçta 6 şar puanı ve her ikiside belçikayı bedavadan balığına gollerle mağlup ederek safdışı bıraktırlar. Kanımca belçikanın hiçbir şansı kalmamıştır ve olabildiğince genç oyuncularına şans vermelidir. Neyse şimdi sktr et belçikayı geçelim maça dediğini duyar gibiyim ama dikkat edersen burası benim ne istersem onu yazarım=) Şimdi takımlara bi bakalım ne bok yiyorlar elde ne var un var mı mahmut tuncer bu işe ne diyor bi soralım bakalım..

ALAMANYA or DÖŞLANT: Rakip her zaman ballı boş beleşçi bir takım olmuştur.Kamışa su yürümesini takiben 1996 avrupa şampiyonasından beri takip ettiğim bu futbol denilen nalet oyunda almanya hep ballı olmuştur. 2006 dünya kupasına kadar her zaman bala göte finaller oynamış kupalar kazanmışlardır. 2006 dan itibaren daha çok devşirme oyuncuların katkılarıyla dah çok güzel oyunu benimsiyen saldıran hücum oynamayı benimseyen bir takım haline gelmişlerdir.



Bugüne gelecek olursak yazılışında çok karmaşa olduğundan direk okunuşuyla yazıyorum şivaynştaygerin sakatlığı yüzde 100 şekilde alamna takımını etkileyecektir. Van Gaalin müthiş hamlesiyle ofansif kanat oyunculuğundan günümüzün en önemli mevkisi haline gelen iki yönlü orta saha halini almıştır ve ofanstan dönme bir adam olarak müthiş görev yapmaktadır.


Bu çiçibaşlı lavuğun yokluğunda bu görevi yapacak tek alman olarak gördüğüm Ballack ın sakatlığı ile orta saha sıçışlarının başlayacağını düşünüyorum.Ancak kanatlarına ve takım olarak siksen konsantresi bozulmayan bir takım olmalarından dolayı çok tehlikeli ve ballı bir takım olduklarını düşünmekteyim.

Kanatlarda Lahm-Müller ve Boateg-podolski ikililerine baktığımız zaman sol taraftakilerin pek bi mallo olduklarını düşünüyorum sebebide kesinlikle Gökhan Gönül-Hamit gibi müthiş bir ikilimiz olmasından kaynaklanıyor. Bu sebeple o tarafta bir sıkıntı olmayacağından eminim. Ancak asıl tehlike sol tarafta çünkü hem bek oynayan Lahmın sürekli hücuma çıkması ve önünde oynayan Müllerin müthiş takipçi ve belli bir performansta oynaması gerçekten bizim için sol tarafın siki tutmasına sebep olacağı işarettir.


BİZİMKİLER: Evet bir haftadır Arda oynadı oynamadı ne bok yiycez diye düşünürken arda resmen kadrodan çıkarıldı. Şimdi elimizde ne var ona bakalım. Yukarıda bahsettiğim ballı alman takımına gerçekten de bala göte 2008 de yarı finalde çok fena bir şekilde 90 da yediğimiz golle 3-2 yenilmiştik. Şimdi elimizde bir fırsat var ki o da şudur bu gruptan 1. çıkıp almanları play-off lara yollamak ve orada siki tutmalarını beklemektir. Maçta kimine göre dahi bana göre çük kafalı olduğunu düşündüğüm hatta fatih terimi hiç sevmememe rağmen ondan ne farkının olduğunu hala anlayamadığım lavuğun enterasan tercihleriyle bu maçta neler yapacağını çok merak etmekteyim.


Özellikle de kadroya çağırmadığı Mehmet Topal ve Volkan Şen in eksikliğini arayacağını düşünüyorum. Hadi topalın yokluğunu necip-ceyhun gibi gençlerle kapatır problem yok ama Ardanın yokluğunda Volkan Şen gibi sezonun en formda oyuncularından biri olduğunu düşündüğüm ve her ne kadar seyirci üstünlüğünün bizde olacağını tahmin etsekte sonuçta Almanya gibi bir deplasmanda volkan gibi müthiş hızlı bir adamın kadroda olmaması çok büyük bir eksik olacaktır.


Maça taktiksel olarak bakarsak; almanlarda şivanyştaygerin yokuluğunda traesch oynayacak. Geri kalan kadro ve dizilşte bir farklılık yok. Görünüşe bakılırsa Löw traesch e güveniyor. Bizim kadroya gelince ideal bir 11imiz olmadığı için birşey diyemiyoruz.

Muhtemel 11 ler

ALMANYA

Neuer
Lahm
Boateg
Mertesacker
Badstuber
Khedira
Traesch
Müller
Mesut
Podolski
Klose

TÜRKİYE

Volkan
Gökhan
Servet
Ömer
İsmail
Hamit
Aurelio
Emre
Nuri
Tuncay
Mevlüt

Şimdi 11 ler üzerinden şöyle Mustafa Denizli tadında maçı bir oynatalım. Bence kesinlikle tura gelecek ve maç biz başlayacağız. İşte o zaman onlar düşünsün tura geldi tura şimdi onlar düşünsün. Almanya her zaman ki dizilişinde çıkıyor sahaya gayet normal bizde belçika maçında ki dizilişle sahadayız. Dediğim gibi almanların kanatları çok güçlü ama kadroya bakılırsa lahm-müller tehlikesine karşı tuncayın ardanın yokluğunda sol kanatta fenerbahçe günlerinden kalma bir performans göstereceği umuyorum,umut ediyorum, öyle olması gerekiyor çünkü bu durumda lahm ın hücuma vereceği etki azalacak ve dolayısıyla ismail ile müller başbaşka kalacaktır. Burada doğacak kademe boşluğunuda brezilyada açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıyayken önce trabzonspor el attğı daha sonra da aziz yıldırım zenginleşme ve zenginleştirme kurumunun katkılarıyla hayata dönen ve bir anda kendini türk olarak sahada bulan- o güne lanet olsun- aurelionu bu kademe açığını kapatacağını ve almanları bu şekilde kitleyeceğimizi düşünüyorum.


Orta saha merkezlerine baktığımızda bariz üstünlüğümüz olduğunu düşünüyorum ve hiç sevmesemde emreye çok güveniyorum. Ayrıca bu hafta attığı müthiş frikik golü ile coştukça coşan Nurinin de bu maçta büyük sorumluluk alacağını umuyorum. Yazdıkça daha da umutlanıyor muyum ne? Hem de Ardanın yokluğuna rağmen.


Son olarak ben olsam kesinlikle Aurelionun yerine Necip i oynatırım. Çünkü aurelio oynadığı zaman takım ileri çıkmakta zorlanıyor. Savunma çok geride kalıyor ve ister istemez topun rakipte kalmasını dolayısıyla maçın tek kaleye dönmesine sebep oluyor. Bunun en canlı örneğini beşiktaşta da gözlemliyoruz. Hiç sanmasam da Hiddinkten bir sürpriz bekliyorum ve necipi oynatmasını bekliyorum. Hadi be hacı be yap bi güzellik be terto=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder