27 Ekim 2010 Çarşamba

milliyetçi zagrep partisi-MZP

Evet Türkiye siyasi hayatına yeni bir parti kuruluyor dermişim...Tabii ki hayır eldekiler zaten bi bok yaramıyor bi sen eksiktin der diyenleri duyar gibiyim ama sadece kendim diyorum çünkü kimse okumuyor neysee..Gel gelelim konumuza Hırvatistanın Dinamo Zagrep takımı takımda oynayan yabancılara hırvatça öğrenme zorunluluğu getirdi. Takımda 12 tane yabancısı bulunan takım ders saatlerini ve sürelerini daha belirlememiş ama bundan sonra alınacak oyuncularda da kontratlarda hırvatça öğrenme zorunluluğu getirileceğini açıklamış.

Şimdi gelelim ülkemize; hani biz çok milliyetçiyiz ya atatürk milliyetçiliği falan diyoruz.Ama hiçbir zaman bu tür veya buna benzer davranışları veya uygulamaları bir türlü göremiyoruz.

Christoph Daum 1995ten bu yana türkiyede ama tık yok...
Alex De Souza 8 sene oldu galiba ama tık yok...
Hagi 1996 tan beri burada tık yok...
Marcio Nobre alexle beraber geldi galiba ama tık yok..
Aurelio milli takımda oynuyor ama yalandan bir milli marş okudu ama tık yok...

Şimdilik aklıma gelenleri yazdım kesinlikle daha çok var bunlar gibi ama asıl önemli olan bizim aldığımız ülkeye getirdiğimiz yabancılara paradan evden arabadan herşeyden önce bir tane tercüman vermemiz en büyük hatamız. Bir an önce bundan vazgeçmeliyiz.Kötü hırvatlar bile bunu yapıyorsa hemde 12 yabancısı olan bir takım buna başvuruyorsa helal olsun deyip geçmeden önce bir düşünmeliyiz tabi bu mallo yöneticilerle biraz değil bayağı bir zor gibi ya bakalım...

Bir de yurt dışına oyuncularımıza bakıyorum.Tugay,Nihat,Tuncay,Okan,Emre,Hakan Şükür bunlar naptı gittikleri gün eşşek gibi gittikleri ülkenin dilini öğrenmeye mecbur bırakıldı çünkü kimse onlara tercüman vermedi.Hatta geçenlerde Mourinho bile yaptığı açıklamada khedira ve mesutun ispanyolca bilmedikleri için çok zorlandıklarını ve açıkçası sike sike öğrenceksiniz arkadaş dedi.

Ama doğru yaa biz çok zengin bir ülkeyiz ve kriz miriz hak getire canım teğet teğet hadi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder