4 Ekim 2010 Pazartesi

Kenan Sofuoğlu DÜNYA ŞAMPİYONU


2007 de 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan dün sezonun son yarışında Magny Cours pistinde şampiyonluğunu ilan etti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Kenan 22 turluk yarışın sonunda ikinci sırada tamamlayarak sezonu şampiyon tamamladı. Zaten ilk 6 ya girmesi halinde bile şampiyon olacaktı ve gereğini fazlasıyla yaptı. Puan detayı,yarış sonucu vs. detaylara girmeden şunu söylüyorum. Seneye moto2 de yarışacak Kenan Sofuoğlu bu başarısını orada da sürdürecektir ancak burada önemli olan motogp de yarışacak kapasitede bir türkün olması ve bunun içinde sponsorların devreye girmesidir. Dünya şampiyonasında 2. olan basket takımına 28.5 milyon liralık ödül veren hükümetin Kenana vereceği desteğin ve bulacağı sponsorların önemi şu anda en büyük soru işareti olarak ortaya çıkıyor. Şundan da eminim ki Kenan alacağı ödülün değilde alacağı desteğin kendisi için daha da önemli olduğunun farkındadır. Umarım sporun futbo ve basketbol dışında olduğunun devlet büyüklerini de farkına varırlar. Çünkü bunun örneklerini çok gördük.



Sonuç olarak Kenan Sofuoğlu dünya 2. si değil Dünya Şampiyonu olmuştur ve gerekenin hakettiğinin fazlasını vererek yapılmalıdır. Şu gerçeği de göz önünde bulundurarak;

"Tüm bunların sonunda ne kazandın diye geriye dönüp bakarsan, ikinci lig topçusu bile benden daha fazla para kazanıyor. Ama ben memnunum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder