12 Ekim 2010 Salı

RADİKALİZM...!!!

Almanya yenilgisine dünya 3.sü diye kılıf uydurma çabasına girdik. Ama bugün ne diye kılıf uydurcaz merakla bekliyoruz. O pis pis sırıtan kıçı kırık oğuz ne bok yiyecek çok merak ediyorum.
Dedik ki bu hiddink denen artık emekliliğini yaşamaya gelmiş ki bunu kendi ağzıyla da söylemiş olan çekoyu hemen yollayın ama öyle birşey gözükmüyor. Çünkü tazminatı falan pişman bayağı bir gürültü koparacaktır. Tabii burada hiddinkin marta kadar olan 6 ayda istifa etmesini diliyorum ki bu da zor ya bakalım. Neyse elde ne var ona göre durumu değerlendirelim. Öncelikle artık şu sonuçlar gösteriyor ki elde olan oyuncuların çoğunu artık kadroya almamak lazım. Çünkü hepsi doymuş hem başarı olarak hem de maddi manevi lay lay lay lay lay....

Hiddinkin yapması gereken öncelikle kendine çok iyi 2 veya 3 tane yardımcı antrenör yapmasıdır. Tabi ki oğuza bay bay denilmelidir. Hatta ntvden kovsalar bacadan girerim diyen rıdvan bile olabilir bu isimlerden biri. Yani türkiyeyi iyi tanıyan ve futbol bilgisine herkesin güvendiği adamlardan oluşan bir ekip yaratılmalıdır. Bu ekiple türkiyenin her bir köşesi taranmalı,almanyadaki gençler bir an önce genç milli takımlara alınarak milli forma giydirilmelidir.

Kadroda yapılacak revizyon ise şu şekilde olmalıdır. Özellikle nihat, tuncay, selçuk şahin, hakan balta, ömer erdoğan, aurelio gibi adamlar kesinlikle bu kadroda bir daha yer almamalıdır. Geriye tecrübeli isimlerden (hamit, emre, servet, toraman, semih) de faydalanılarak gençlerden kurulu bir kadro oluşturulmalıdır.

Necip Uysal


Almanya gibi her şampiyonada yarı finali,finali gören bir ülkenin antrenörü ben 30 yaş üzeri oyuncuları düşünmüyorum, daha çok gençlere şans vermek istiyorum diyorsa;bundan yola çıkarak bizim gibi genç nüfusa sahip bir ülkedeki cevherleri keşfederek gerekli yapılanmayı sağlamalıyız.

Önümüzde bir hollanda maçı var. Kasım ayındaki kadro ile bu yapılanmayı başlatmalıyız. Daha sonra şubat ayında bir hazırlık maçı ve martta tekrar eleme maçları oynayacağız.

Şimdi bir alman milli takımına bakalım.

Badstuber-1989
Boateg-1988
Grosskreutz-1988
Khedira-1987
Kroos-1990
Marin-1989
Müller-1989
Mesut-1988
Trasch-1987

Evet 23 kişilik kadroda 9 tane bu denli genç oyuncular ve en genci olan Kroos(1991) da bizim maçta 11 başladı ve Şivaynştaygerin yokluğunu hiç aratmadı. Bunu bizde yapmalıyız.

Serdar Kesimal


Savunmada; Ömer Toprak(1989), Eren Güngör(1988), Ceyhun Gülselam(1987), Serdar Kesimal(1989), İsmail Köybaşı(1989) Hasan Ali Kaldırım(1989) orta alanda; Necip Uysal(1991), Nuri Şahin(1988), Volkan Şen(1987) Mehmet Topal(1986), Arda Turan(1987) Forvette; Sercan Yıldırım(1990), Batuhan Karadeniz(1991), Mevlüt Erdinç(1987) bu isimlerin temelini oluşturduğu bir milli takım ortaya çıkarmalıyız.

Batuhan Karadeniz


Şunu belirtmeden geçmeyeceğim eğer BATUHAN alman olsaydı kesinlikle şu anda ilk 11 de oynuyordu alman milli takımında. Bundan adım gibi de eminim. Çünkü almanlar sanki çok mu meraklı Kloseyi oynatmaya ama gelmiyor aşağıdan mecbur oynatıyorlar. Şu anda türk futbolunun aradığı santrafor kesinlikle Batuhan Karadeniz'den başkası da değildir.Ne gerekiyorsa yapılmalı bu çocuk kazanılmalıdır. Gerekiyorsa Hiddink-Schuster-Eskişehir-Federasyon falan oturmalı bu çocuk beşiktaşa döndürülmeli ve oynatılmalıdır.

1 ay sonra oynanacak hollanda maçında bu isimleri kesinlikle kadroda görmeliyiz.

Hollanda maçı kadrosunu açıklıyorum.

KALECİLER:Volkan, Onur, Hakan, Cenk, Sinan

DEFANS: Gökhan, Serdar Kesimal, Servet Çetin, Ceyhun Gülselam, Toraman, Eren Güngör(sakat olabilir),Hasan Ali Kaldırım,İsmail Köybaşı,Sabri,Ömer Toprak

ORTA SAHA: Arda(sakat), Volkan Şen, Hamit, Emre, Mehmet Topal, Necip, Nuri, Selçuk İnan, Özer Hurmacı, Ozan İpek, Colin Kazım

FORVET: sercan yıldırım, batuhan karadeniz, turgay bahadır, mevlüt erdinç, semih şentürk, halil altıntop

Bence hollanda karşısında oynaması gereken kadroda şöyle olmalıdır:

Sinan Bolat-1988

Gökhan Gönül-1985
Ömer Toprak-1989
Serdar Kesimal-1989
İsmail Köybaşı-1989

Mehmet Topal -1986
Necip-1991
Nuri-1988

Hamit-1982
Volkan Şen-1987
Batuhan-1991

17 Kasım 2010

Amsterdam Arena

Hollanda-Türkiye, 21:30

Bu bir şanstır ve Hiddink bunu yapmalıdır kaybedecekse de bu kadro ile kaybetmelidir. O zaman kimse çıkıpta bu yaşlı bu şöyle bu böyle demeyecektir demeyede hakkı yoktur bu bir yapılanma adımıdır ve biz bu kadro ile de bu grupta 2. olacak kadar iyi oyunculara sahibiz.

Açık ve net olarak Hiddink biraz menejerlik oyunlarından kesitler sunmalıdır. Bunu da menejerlik oynayanlar bilir.

1 yorum: