9 Ekim 2010 Cumartesi

yenilmemiz çok normal diyecek kadar basit mi?

"Dünya 3.süne yenildik sonuç gayet normal"
Evet bu boş lafı söyleyen; koca kafalı ama kafasının içinde beyin namına bi sik bulunmadığına emin olduğum rijkaard gillerden, ayda yazıyla bir milyon Türk lirası (eski parayla 1 trilyon) rakamla 1.ooo.ooo TL maaş alan,rivayete göre geceliği 3.500 euroluk otellerde konaklayan,aldığı maaşın yanında zahmet edipte türkiye liginde hiçbir maçı izlemeyen ligtvden takip eden-ligtvden bizde izliyoruz arkadaş devrim yapacak diye milli takımın başına getirilen ama oynadığımız 3 maçta geçmişten hiçbir fark göremediğimiz takımın buşunda bulunan bay hiddink(hittink)...

Bu lafı benim görüşüme göre Schusterin Real madridin başındayken barcelona maçından önce yaptığı bu maçta barcelonayı yenmemiz imkânsız deyişine benzetiyorum. Devamında da Real madridden kovulmuştu. Kukla federasyonun götünü yalayarak türkiyeye getirdiği bay hiddink böyle boş bir laf ediyor. Ama hiç bir kimse çıkıpta arkadaş sen ne diyorsun; biz geçen sene Avrupa ve dünya şampiyonu ile iki maç yaptık da hiç bu kadar ezik oynamadık, iki maçta da galibiyeti kaçırdık ve kaçırdığımız içinde kahrolduk ama kimse çıkıpta İspanya Avrupa şampiyonu yenilmemiz gayet normal demedi.

Siktiri boktan oyuncu tercihleri, bunu takip eden oyun içindeki saçma sapan değişiklikler, takım olamamak, malca bir oyun anlayışı, ulan şuradan bir puan alsak yeter düşüncesiyle takımı sahaya çıkarmak falan da falan ulan hep mallıklar...

Aurelio ya beddua ettim, adam 2 dakika sonra sakatlandı. Tamam dedim şimdi Selçuk girecek oyuna savunma öne çıkacak, önce basacağız bu da pozisyon getirecek. Zaten Hamit iyi başlamış oyuna, oyun mesafeni kısaltmaya başlayacağız derken...

Kenarda tam da Selçuk formayı giyerken bir anda ne bok olduysa( Oğuz denilen götten şüpheleniyorum ki Bay Hiddinkin de bir farkı yok) Tuncay denilen şut atsa atamaz, pas atsa atamaz, savruk dağınık, şu anda kendi takımında bile 18e giremeyen Nihat ve Aurelio ile kadroda ne bokuma olduğunu merak ettiğim adam oyuna girince o an her şey bitti.
NEDEN BİTTİ ?

Çünkü mallo tuncay oyuna girince nuri ve emre ileri çıkmakta ve hücuma katkı vermekten çekindiler çünkü orta alanı boş bırakmaya gelmiyor piç almanlar hemen pozisyon buluyorlar. Tuncay girdi ve ne oldu bi bok olmadı deli dana gibi koştu durdu. Maçın içine sıçtı batırdı resmen. Yaw arkadaş insanda biraz gurur olur oyunuc değişikliği sırasında adam der ki ben malım şut çekemem pas veremem ben malım selçuk girsin oyuna sonra duruma göre ben girerim desene bay hiddinke ve göt oğuza.. Sonra ne oldu savunma geride kaldı emre ile nurinin etkinliği bitti. Dolayısıyla kanatlar falanda hiç işlev göremedi. Karambole bir pozisyon bulduk Halil Altıntopla onuda çocuk atamadı ki yapacağını yaptı güzel kontrol iyi vuruş ama olmadı işte.

Dakika 60 falan pişman Semih değişikliği;

Bu değişikliği mustafa doğan salağını bile geçtim daha yeni yaz futbol okuluna başlayan 10 yaşındaki çocuklarda yapardı. Lan zaten tek forvet oynuyoruz tuncay oyuna girmiş girdiğinde beri hiçbir varlık gösterememiş emreyle nuri yokları oynuyor öyle bir değişiklik yapacaksın ki taktiksel anlamda rakibi baskı altına sokacak oyunu rakip yarı alanda oynayacaksın. Eeeee bu mal bay Hiddink ne bok yedi Halili çıkarıp Semihi aldı. Ne değişti hiçbirşey hemde koca bir hiç.
O anda yapılacak değişiklik tuncay-semih, tuncay-selçuk, nuri-selçuk değişikliklerinden biri olmalıydı.

Ama biz bilmiyoruz tabi adam aaa pardon adam dedim çük kafalı hiddink belki 1 puan alsak iyi diye çıkarmış takımı. Bizde izlerken diyoruz ki ulan niye şöyle niye böyle.

Sonuç olarak biz ülke olarak çok zengin bir ülke değiliz, daha 2 sene öncesine kadar fatih terimin aldığı 125 milyarlık maaşı meclise taşımış soru önergesi vermiş vekillerin bulunduğu bir ülkeyiz, 600 lira ile 1 ay geçinmeye çalışan insanların olduğu bir ülkeyiz, bunları bile bile adım gibi emin olduğum çük kafalı bay hiddinke ayda 1 trilyon yani 1 milyon tl maaş vermeyi nasıl normal karşılıyoruz. Bununlada yetinmeyip almanyaya yenilince gayet normal diyen bu adama " arkadaş sen ne diyorsun biz böyle boktan bir ülke değiliz rusya,avustralya,güney kore gibi sütten takımlara ve ülkelere benzemeyiz, şimdi siktir git ülkene hadi go home" diyemiyoruz.

Bunu niye diyemiyoruz peki çünkü öyle bir federasyon var ki tam bir kukla orada kimin kuklası olduğunu herkes biliyor. Bu da türkiye gerçeğini ortaya çıkarıyor. Öyle bir şeyler dönüyor ayakta uyuyoruz uyutuluyoruz evet demeye devam ediyoruz.

VAY ARKADAŞ VAY...
VAY Kİ NE VAY ULAN BEE..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder