6 Ekim 2010 Çarşamba

Arda Turan


Son 1-2 yıldır Arda Türkiyenin en yetenekli futbolcusu diyenler,Messi ile karşılaştıranlar avrupada her takımda oynar diyenler ve bunların karşısında bunlara gülenler vardı. Bence de türkiyenin en yetenekli oyuncusudur. Çünkü yeteneği ile zekasını kullananan(bakınız Burak Yılmaz) ender türklerden biridir. Messi ile karşılaştırmaya gelince bunu bende saçma buluyorum çünkü o Messi insanlığından şüphe edilirken bu karşılaştırma çok saçma olur. Avrupada her takımda oynar diye bende söylüyorum ve bunu açıklamaya gerek bile duymuyorum ki eğer katılabilirsek ve önümüzdeki yaz transferi olmazsa 2012 avrupa şampiyonasından sonra kesinlikle büyük takımlara transferinin olacağından eminim.


Şimdi gelmek istediğim nokta şu; düne kadar ardayı yerden yere vuranlar,sinema kapatmış,çok geziyormuş,plakası şöyleymiş,taksiyle eve gidiyormuş oymuş buymuş diye yaygara yapan medyanın neredeyse tamamı dünden sonra bir anda 360 derece dönmüştür. Çünkü kendileride içten içe bunu biliyorlar.Bu takımda Arda Turan olmazsa olmaz. Son Belçika maçında da bunu gördük. Ama gururlarına yediremedikleri için atıp tutmaktadırlar. Ardanın sakatlığı ortaya çıkınca içten içe "ulan sıçtık tam da almanya maçı gelmişti mal nihatla tuncaya kaldık" diye içten içe hayfınlanmışlar ve bunu dışarı vurmada ise millilerde arda şoku olarak lanse etmişlerdir. Ama hala kabullenemedikleri kuyruk acısının ne olduğunu çok merak ediyorum. Türk milli takımı seçmeyen ve bence arda kadar yetenekli olduğunu düşünmediğim Mesut Özili yere göğe sığdıramamaktadırlar. Şimdi diyorum ki adam olun önünüze bakın. Şu anda çok ciddi bir sakatlığı olmasına rağmen takımın kendisine olan ihtiyacının farkında olan Arda herşeye rağmen oynamak istemektedir. Bu yaptığı tabi ki de doğru değildir. Ancak bu büyük bir fedakarlıktır.

Sonuçta Arda kesinlikle bu ülkeden ilk fırsatta gitmelidir. Hatta sadece Arda değil tüm türk oyuncular ilk fırsatta avrupaya gitmelidirler. Bu medya böyle yoppoloş olduğu sürece kimse bu ülkede oynamak istemez oynamamalıdır da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder